Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Енергото ни съветва как да намалим сметките за ток през зимата
Автор: Екип Varna24.bg 15:05 / 17.12.2019Коментари (0)1579
©
На 22 декември настъпва астрономическата зима и въпреки, че температурите навън не са типично зимни, е разумно да помислим как да ограничим разходите си за електроенергия в сезона с повишено потребление. Енерго-Про припомня някои от най-ефективните и доказали се начини за намаляване на сметките за ток, съобразени с нуждите на клиентите от отопление през зимата.

Една от най-важните стъпки за понижаване на консумацията в студеното време е изследване на факторите за "изтичане“ на топлината от дома и предприемане на мерки за ограничаването им. Обикновено това са недобре уплътнена дограма; широки отвори за кабели в стените; навици често да отваряме към неотоплени помещения, като тераси, антрета и др.; използване на енергийно неефективни уреди тип "духалка“, които харчат много, но не задържат топлината за дълго. Продължителното проветряване на стаите е друг фактор, който води до прекомерно охлаждане и съответно повишена консумация на ток при последващо затопляне.

След ревизиране на вида използвани уреди за отопление и степента на изолация в дома, идва ред на оптимизирането на температурата в жилището. Най-ефективно е поддържането на около 21-22 градуса с уреди с термостат – тези градуси са и най-здравословни за организма. Тук в помощ на потребителите са различните еко или нощни режими, които предотвратяват резки температурни вариации и по този начин пестят електроенергия.

Важен момент за добрата ефективност на електроуредите е и тяхното позициониране в помещенията – добре е да са разположени по-далеч от отваряеми врати и хладилници, за да не се включват прекалено често, както и да не бъдат преграждани от мебели, завеси, паравани, които стопират топлия поток и водят до неефективно отопление. В същото време вдигането на щорите и завесите през деня за използване на естественото слънцегреене, както и пускането им през нощта за запазване на топлината в дома помага допълнително за оптимизиране на месечните сметки за електроенергия.

Използването на уреди за готвене, особено фурни, повишава температурата в помещението, което позволява по време на готвене да намалявате или изключвате отоплителните уреди. Съответно използването на абсорбатори на силна степен понижава градусите, което също трябва да бъде съобразено, когато се стремим да поддържаме постоянна и комфортна температура в жилището.

Енерго-Про провежда периодични кампании за повишаване информираността на своите клиенти и стимулиране на енергийно ефективното мислене, което освен че допринася за по-разумни разходи за електроенергия, понижава и вредните емисии в атмосферата.



Още по темата: общо новини по темата: 95
25.01.2021 »
07.12.2020 »
31.03.2020 »
23.03.2020 »
22.03.2020 »
07.03.2020 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
Политическо противоборство в САЩ
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: