Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Епидемия от ало измами във Варна: обраха пет баби само за ден
Автор: Екип Varna24.bg 12:30 / 20.11.2015Коментари (1)1887
© Varna24.bg
Пет възрастни жени от Варна са се хванали на въдицата на вършеещата в морската столица телефонна мафия. Измамниците умело са излъгали и прибрали парите на пенсионерките в рамките на вчерашния ден, съобщават от пресцентъра на полицията.

На домашния телефон на 82-годишна варненка е позвънил мъж, представил се е за лекар. Той й казал, че внукът й е постъпил за лечение в болница заради заболяване от антракс и се нуждае от скъпоструващо лечение. Жената предала сумата от 4000 лв. на непознат мъж пред дома си. 

С 9550 лева се е разделила друга варненка - 72-годишна жена. Тя получила обаждане от непознат, представил себе си за лекар. Той я въвел в заблуждение, че дъщеря й е пострадала при токов удар и се нуждае от спешни животоспасяващи и скъпи операции.  Бабата предала парите на непознат мъж пред жилището, в което живее. 

Същият ден 68-годишна жена също е разговаряла по телефона с измамник, представил се за лекар. Той излъгал, че дъщеря й е пострадала при инцидент и се нуждае от спешно лечение, за което е необходимо да се заплати определена сума. Жената дала 4140 лв. на непознат мъж пред дома си. 

Друга пенсионерка - 74-годишна жена получила обаждане от "полицейски служител“. Той казал, че се работи по задържане на група измамници и ако бъде потърсена от такива, е необходимо да им даде определена сума, за да могат да ги задържат. Бабата без съмнение повярвала и за да даде своя принос в битката с престъпността, непоколебимо поставила сумата от 7000 лв. в торба и я хвърлила през терасата на непознат мъж. 

При 69-годишна варненка, измамниците приложили по-различна схема. Тя получила обаждане от неизвестен мъж, представил се за неин близък, който се обажда от Германия. Казал й е, че за да бъде освободена много ценна за него пратка, му трябват пари. Малко по-късно варненката дала 4450 лева на непознат мъж пред дома си. 

По всички случаи е образувано досъдебно производство, а материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура - Варна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
На мене много често ми се обаждат.По всяко време на денонощието.Предпочитат късно през ноща-психологически удар.Когато на дисплея на телефона ми се появи надпис ЛИЧЕН,ги посрещам със залп от казармени ругатни.Тогава се обажда младо цигане с почти женски глас И ме заплашва със смърт.Жалко че полицията има други интереси,а не борба с престъпноста!А на тези ГЛУПАЦИ,които все дават и дават пари,им се чудя на акъла!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
България и Войната в Украйна
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: