Етажни цветарници украсиха Морската градина на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
14:11 / 21.07.2015
2578
Нови етажни цветарници бяха поставени днес и в Морската градина на Варна, видя репортер на Varna24.bg

Както скоро съобщихме общо 70 цветни пирамидки ще бъдат поставени в морската столица. Първите "аксесоари" бяха монтирани в района на варненското пристанище миналата седмица. 

Тогава стана ясно още, че общината е обявила търг за покупка на 350 000 цветя и 1600 дървета и храсти.

Обществената поръчка е с продължителност 2 години и е на стойност 320 000 лева без ДДС. Фирмата, която спечели търга ще трябва да доставя на общината цъфтящи пролетни и есенни растения, сред които нарциси, лалета (в това число и холандски сортове), гладиоли, иглики, хортензии, полемониуми, лавандули и още над 440 други видове многогодишни и едногодишни цветя и декоративни растения, които растат от луковици или разсад.

В поръчката е посочена и доставка на голямо количество рози. Такива ще се садят във Варна за първи път от много години насам.

1610 дървета и храсти за доставка са заложени в поръчката на общината. Кедри, ели, кестени, туи, японски кленове, върби и стотици други дървестни видове ще бъдат засадени във Варна през следващите две години. От 160-те различни вида, посочени в обществената поръчка, фирмата, която я спечели, ще доставя по 10 броя от всеки.

 


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).