Ето го джигита без книжка, който уби Дейвид, съден 11 пъти и оставян на свобода

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
15:14 / 18.07.2018
20764
Днес във Варненския окръжен съд бе гледана мярката за неотклонение на Иван Димитров по обвинение за причинена катастрофа на 5-и юли в Игнатиево, в следствие на която почина16 - годишният Дейвид Славов, предаде репортер на Varna24.bg.

Стана ясно, че 42-годишният джигит от 2008 г. шофира без книжка и има 19 наказателни постановления. Зад гърба му са и 11 присъди за шофиране в нетрезво състояние, за блудство и за други престъпления, но всеки път Иван се е разминавал със затвора и е бил "наказван" с пробация. Последният му акт е от 2014 г. 

От коментара на прокурора по делото Милен Ставрев стана ясно, че мъжът често  е злоупотребявал с алкохола, но това не било пречка да се качи в автомобила си и да шофира. 

Държавният обвините поиска най тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража" предвид опасността мъжът да извърши ново престъпление или да се укрие. Според защитата, Иван не се е укривал и дори е съдействал на разследващите, като се е предал веднага, щом научил, че момчето е починало. 

Адвокатът на Иван заяви, че нямало доказателства, че 16-годишното момче, което почина на 16 юли в болницата, е издъхнало именно от травмите си вследствие на катастрофата. 

"Тръгнах от Русе в 6 часа с автобуса веднага щом ми се обадиха. Не съм се крил, нито съм бягал. Съжалявам за това, което съм направил", заяви Иван пред съда. 

Припомняме, че инцидентът станал в 0.45 часа на ул. Георги Петлешев в Игнатиево, където Иван се движел с "Рено Лагуна" в посока ул. "Слави Дойчев“. Той блъснал преминаващия пешеходец, не спрял на местопроизшествието, а продължил да се движи с пострадалия на предното стъкло. След това изоставил автомобилът си и избягал. 10 дни е бил издирван от органите на реда.

Досъдебното производство е било образувано на 5 юли 2018 г., веднага след извършване на престъплението, като тогава делото се е водело в Районната прокуратура във Варна за причиняване на тежка или средна телесна повреда по член 343, ал. 3, във връзка с ал. 1, буква "б“ от НК. 

Пострадалото момче било настанено с опасност за живота в болницата "Света Анна“ във Варна с множество фрактури на крайници и луксация на двете рамена. 11 дни след произшествието детето починало в болницата. След смъртта му производството е било изпратено по компетентност в Окръжната прокуратура, като деянието е било преквалифицирано.

Днес варненският съд наложи най-тежката мярка "задържане под стража" на Иван. Тепърва ще стане ясно дали и този път човек, с толкова много криминални прояви зад гърба си, ще се измъкне от справедливо правосъдие.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (6):
07.03.2019 Ето наказанието за убийството на 16-годишното момче в Игнатиево! Да караш цял живот без книжка и да имаш 11 присъди!
07.03.2019 Джигитът без книжка, който уби момче в Игнатиево, се изправя пред съда
18.07.2018 Прокурор с ужасяващи подробности за катастрофата в Игнатиево, момчето се е борило за живота си
18.07.2018 Изправят пред съда шофьора, убил 16-годишно момче в Игнатиево
17.07.2018 Почина детето, блъснато от кола в Игнатиево. Шофьорът, който избяга, се предаде сам
06.07.2018 Момче, блъснато в Игнатиево, е с опасност за живота. Издирват шофьора
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).