Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ето как Варна се включва в Нощ на музеите и галериите
Автор: Екип Varna24.bg 08:55 / 12.05.2017Коментари (0)1859
© Varna24.bg
Над 50 събития в рамките на 2 дни и над 60 локации обхваща второто издание на фестивала Нощ на музеите и галериите. 

След успешния старт през 2016, тази година организаторите са се постарали да включат нови места, атрактивни участници и интересни изложби. 

Всички варненски музеи ще се включат на 20.05 - събота, с различно работно време и вход свободен за посещения. Дебют тази година ще направи екипът на Музея за история на медицината с изключително богата и вълнуваща програма.

Сред другите музеи с атрактивна програма, се отличават Музеят за нова история на Варна, Военноморският музей и парк-музей Владислав Варненчик. През деня в събота за посещение с вход свободен ще бъдат отворени Археологическият музей и Римските терми. 

За по-активната публика интерес ще предизвикат по-отдалечените комплекси като Побити камъни, Аладжа манастир, Музея на стъклото в Белослав, които също ще работят безплатно през деня на 20.05. За първи път в Нощта ще се включи и етнографски комплекс "Роден край" в с.Тополи.

През първия ден на фестивала ще бъдат открити над 10 изложби в различни галерии и пространства. Един от акцентите е изключително актуалната "Свременна българска фотография", която идва във Варна директно от софийската си премиера преди месец. 

Тя ще бъде открита в галерия "Графит" на 19.05. Още няколко фотографски експозиции ще бъдат на разположение на ценителите - в Градската галерия, в Хале 3 и в The Center. За Нощта във Варна пристигат художниците Дамян Бумбалов, Лора Янева, Петя Димитрова. Те ще открият свои изложби съответно в Хале 3, Арт салона на Радио Варна и отдел "Изкуство" на РБ "Пенчо Славейков". Сред останалите акценти на тазгодишното издание на Нощ на Музеите и Галериите са няколко концерта - в двора на Музея за история на медицината, Етнографския музей, двора на Археологическия музей и Градската галерия. Чуждестранното участие през тази година е белязано от изложбата на италианеца Фабио Калвети в галерия Ларго.

Срещи с писатели и артисти също допълват програмата на Нощта. Сред гостите и участници в различни събития са Димитър Трайчев, Елена Владова, Теа Денолюбова, Георги Велчовски, Валентин Славеев, Виктория Георгиева - The Mouse.

Точно в 22 ч на 20.05 в музей Стара Варна, хаджи Ламбрин Сотиров ще обяви сензационна новина за историята на Варна. По-рано там ще можем да чуем звуците на двуглава гайда лично от създателя и - 84 годишният Минко Костадинов.
Очакват ни прожекции на филми, авангарден спектакъл, арт инсталации, любопитни колекции, лятно кино в двора на Френския културен институт, съпътствано от тематично парти, както и много положителна енергия, която ще се разлее по улиците на Варна на 19 и 20 май. Пълната програма може да разгледате на: www.varnanight.bg








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: