Ето как наказаха латвиец във Варна за опит за пране на пари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:11 / 12.07.2017
1473
След споразумение с Окръжната прокуратура във Варна, одобрено от Варненския окръжен съд, латвийският гражданин Николайс Белекис получи наказание лишаване от свобода за срок 2 години и 6 месеца и глоба в размер на 10 000 лева. Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален общ затворнически режим. 26-годишният мъж е осъждан в Латвия за престъпления, свързани с наркотици и незаконно преминаване на граница.

На 30 ноември 2016 г. във Варна осъденият се сговорил предварително с две лица, които не са установени по делото, и в условията на продължавано престъпление направил опит да получи чрез два банкови трансфера по сметка на "Белекис" ЕООД 81 449 лева.

26-годишният латвиец знаел, че тази сума е придобита чрез компютърна измама от сметка на "Родопстрой 97" ООД в Момчилград. След като Николайс Белекис бил разкрит, той бил задържан първоначално за срок до 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура във Варна, а впоследствие с определение на Варненския окръжен съд му била взета мярка за неотклонение "Задържане под стража". От 5 декември 2016 г. до момента на внасяне и одобряване на споразумението той се намира в ареста.

Със споразумението разноските по наказателното производство в размер на 1067лева се възлагат на Николайс Белекис, който се отказа от съдебно разглеждане на делото срещу него по общия ред и призна изцяло вината си.

Одобреното от съда споразумение не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).