Ето как вървят ремонтите на варненските училища и градини

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:45 / 17.08.2018
3149
Актуална информация за ремонтите в училищата и детските градини обявиха от дирекция "Образование и младежки дейности" в Община Варна. По данни на директорите ремонтните дейности със средства от общинския бюджет са приключили в IV ЕГ "Фредерик Жолио Кюри“, където е подменена дограмата, извършен е частичен ремонт на санитарни помещения и на класни стаи; в ОУ "Антон Страшимиров“ – изпълнено е полагане на вътрешни мазилки и боядисване, в ОУ "Христо Ботев“ – подменени стоманени водогрейни котли, в ОУ "Панайот Волов“ – извършен текущ ремонт на сградата и подпокривното пространство, в ОУ "Черноризец Храбър“ – ремонт на фасада, и класни стаи; в СУХНИ "Константин Преславски“ – изграждане на втори етап от пожароизвестителна система, в СУ "Гео Милев“ – ремонт на отоплителната система; в III ПМГ "Академик Методий Попов“ – подмяна на подова настилка във физкултурен салон; оборудване на лаборатория по физика и НАОП "Николай Коперник“, където е извършен ремонт по фасадата на сградата.

Продължават по график ремонтите в ОУ "Ангел Кънчев, ОУ "Цар Симеон I“, ОУ "Св. Патриарх Евтимий“, ОУ "Добри Войников“, ОУ "Йордан Йовков“, СУ "Климент Охридски“, СУ "Елин Пелин“, ОУ "Захари Стоянов“ и общежитията "Михаил Колони“. По информация от училищните ръководства сроковете се спазват и до 15-ти септември ремонтите ще приключат.

Продължават ремонтните дейности, финансирани по ОП "Региони в растеж“. Община Варна реализира два проекта по образователна инфраструктура, които обхващат 9 училища и 3 детски градини, на обща стойност над 19 млн.лв. От тях удължаване срока ще има за две училища - СОУ"Д. Дебелянов“ и І ОУ "Св.Княз Борис І“, заради временно прекъснат строителен процес поради неблагоприятни метеорологични условия. Ремонтите в Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов“ и в Професионална гимназия по икономика "Д-р Иван Богоров“ се движат в срок. Предстои доставка на обзавеждане и оборудване – климатици, компютри и мебели. В 5 учебни заведения започват строително-ремонтни дейност- в ОУ “Ст. Караджа“, ОУ "Н. Вапцаров“, ДГ "Първи юни“, ДГ "Светулка“ и ДГ "Ян Бибиян“. Директорите на съответните детски градини и училища са предприели необходимите организационни действия по преместване на децата и учениците, съгласувано с Община Варна и РУО – Варна, както следва:

Учениците от ОУ "Ст. Караджа“ се преместват в сградата на ОУ "Ангел Кънчев“;

Учениците от ОУ "Н. Вапцаров“ остават в сградата на училището при вътрешна организация на учебния процес по корпуси;

Децата от детските градини се преместват заедно с педагогическия и непедагогическия персонал, както следва:

ДГ “Първи юни“ - в ДГ "Пламъче“, ДГ "Детски свят“, ДГ "Приказка“, ДГ "Българче“ и ДГ "Маргаритка“;

ДГ "Светулка“ - в ДГ "Теменужка“, (филиалите на ул. "Цар Симеон“ и ул. "Кап.Райчо“), ДГ "Слънчева дъга“, ДГ Златно зрънце“ и филиал Бисерче“ на ДГ "Чайка“;

ДГ "Ян Бибиян“ – децата от филиала се преместват в централната сграда на детската градина.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).