Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ето какво мислят читателите на Varna24.bg за камерите в детските градини
Автор: Пламена Николова 09:23 / 08.02.2018Коментари (4)3185
© Varna24.bg
Интересни коментари споделиха читатели на Varna24.bg относно анкетата на Общината дали трябва да има видеонаблюдение в детските градини и ясли във Варна.  

Вижте някои от по-интересните мнения по темата:

"Най много да видим нашите дяволче какви бели правят. Аз лично съм доволна от възпитанието на учителките."

"Тези, които сте "за", ще разрешите ли и вас да наблюдават по цял ден на работното място? Ама всички-шефовете ви, мъжете, жените ви ....който реши? А като видите какви ги вършат децата ви, ще помогнете ли на учителите или ще си кажете "абе ...да ги правят на луди! Пада им се!". Сложете ножа на себе си, преди да пожелавате такива идиотии! Повечето не изтрайват децата си вкъщи, а са им по едно-тръгнали да се правят на възпитатели! Ясно е,че има мърша, но я има навсякъде! И вие може да не сте стока на работа, ама само колегите ви и шефът ви го знае."

"Камери има навсякъде (хотели, ресторанти, магазини, училища т.н.) повечето работим пред тях от доста години. Никой шеф няма да те пита дали ги искаш или не. Не знам защо си мислят учителите, че някой трябва да ги пита. След тези зверства над деца е наложително поставянето им. И да работиш по съвестно, когато знаеш, че те снимат. Ако човек няма от какво да се притеснява няма да има проблем с камерите. Има много учители с призвание, но заради такива от клипа вече името на цялата гилдия страда. И не всички родители не могат да си траят децата повечето ги чакат с години, а дори и да си ги бият едно е да бие родител друго е чужд човек. После се чудим от къде идва детската агресия, възрастен човек да го обиждаш и тормозиш толкова време ще изпуши. Ще има протести още другата седмица и ще ги има докато не се сложат камери."

"Да. Нека да има поставени камери. Как работят продавачките в супермаркетите под видеонаблюдение? И не само там. В много офиси, банки и други места се работи под видеонаблюдение. А в детските градини се формират навиците и качествата на децата, които остават за цял живот. Защо тези малки беззащитни дечица трябва да се малтретират без да знаят родителите? И още преди назначаването на възпитателки и лелки в детската градина и яслата трябва да се преминава задължително през психологически преглед и най-важното е тези хора да искат да работят с деца и да ги обичат като свои. Да им дават цялата си любов, така ще ги научат да бъдат полезни на обществото, а не да ги пляскат и да им крещят. Аз подкрепят идеята за поставяне на видеокамери в помещенията!".

"Не това е нужната мярка! Първо - групите трябва да са с по-малко деца. Второ - учителите и възпитателите да са повече. Трето - с проблемните деца да работят специалисти и изпаднат ли в криза, да се извеждат в отделно помещение докато тя премине, защото не е редно учителят да зарязва всичко и всички заради едно проблемно дете. Четвърто - тестове не само на учителите, но и на родителите и децата. Който има нужда от специализирана помощ ... да я получава. Пето - мандатност на директорите-учителите имат проблеми и то големи и заради тях и заради излишната бумащина,с която ги затрупват от министерството, уж правейки промени, а всъщност си оправдават източването на бюджета. Шесто - санкции на безотговорните родители-финасови и други.

Не може да си водят децата мръсни и без елементарни възпитателни навици, да обиждат учители и възпитатели и да се смятат за недосегаеми.
Първите седем години се възпитават децата вкъщи!
Не в учебното заведение! Там те се доформират, но началото се поставя ВКЪЩИ! Има още много проблеми, които могат да се изброят и то не само там! Обществото ни е болно! Не може да си мислим,че като отрежем ръка или крак и проблемът ще приключи!
Ако някой иска да бие детето ви, ще го направи и извън обсега на камерите. А вас кой ще снима, докато го биете вкъщи и то пренася тази агресия на мястото, където прекарва деня си?"

"Камерите няма да решат проблема, а ще отключат повече конфликти. Аз съм за повече персонал в групите. Не може един възпитател на 30 деца и то малчугани, това е убийствено, а и група с 30 деца също. Като има охрана по училищата, агресията намаля ли? Не, по- лошо става, само едни пари общински на вятъра."









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.02.2018 г.
0
 
 
Първото училище с видеонаблюдение беше "Цар Симеон "още 2009-та,после в "Дебелянов "сложиха.Има ефект от камерите !
Aнонимен
на 08.02.2018 г.
0
 
 
Нека да има камери,само който не е родител може да е против
Aнонимен
на 08.02.2018 г.
0
 
 
на толкова много работни места има камери- над касите в магазините, в банките, в офисите на сериозни фирми, над бюра на мениджъри.....кое е обидното, да има камери в детските градини ? точно там трябва да има. голям човек може да се оплаче,или да напусне работа. малчо какво да направи?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: