Ето какво предстои на "Варненско лято"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:41 / 02.06.2013
1542
Спектакли, които предстоят да се изиграят на фестивала във Варна:

От 18 ч. днес в сцена "Филиал" спектакълът "Нощна пеперуда" от руския драматург Пьотр Гладилин, продукция на Народен театър "Иван Вазов" с режисьор Явор Гърдев. Една необичайна трансформация внася смут във военния гарнизон в далечния Север. Редник Коля Лебедушкин се събужда като жена. Тази метамрфоза е единствената му възможност да се занимава с изкуство, с театър. Командир Багаев не знае как да реагира, а полковникът рота Кинчин решава да подложи таланта на Коля, или вече Наташа, на изпитание. Деликатен и вълнуващ спектакъл за силата на изкуството и неизкоренимата потребност от него, отличен с "Аскеер" 2012 за режисура, най-добър спектакъл и дебют за новото откритие за сцената - младата актриса Весела Бабинова. Можете да гледате "Нощна пеперуда" още на 3 и 4 юни от 19 ч., сцена "Филиал".

Също днес от 19 ч. на Основна сцена спектакълът "Тирамису" ще ви срещне със 7 героини на нашето време. Те са млади, красиви, работят в рекламна агенция, печелят добре. Чудесно се справят със съблазните и капаните на големия град, знаят как да се обличат и къде си струва да отидат. Но всичко се оказва една красива обвивка. Пиесата "Тирамису" на полската авторка Йоанна Овшанко е резултат от личния й опит като рекламен агент в голяма компания. Тя разкрива измислената реалност, която се опитва да замени личния живот, вкусовете и предпочитанията. Постановката е дело на режисьора Николай Поляков, който ролите на на седем млади, но вече заявили таланта си актриси, сред които можете да видите Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Мила Банчева, Луиза Григорова и др. Можете да гледате "Тирамису" още на 3 юни от 18 ч., Драматичен театър - основна сцена.

Tеатрите-домакини на фестивала се представят днес и утре с две свои продукции.

От 20 ч. на сцената на Кукления театър имате възможност да видите "Лека походка и други опити" с режисьор Боян Иванов, който обединява 13 забавни кратки истории на израелския автор-абсурдист Ханох Левин в трагикомичен микс.

На 3 юни от 20 ч. се представя "Паметта на водата" - пиеса на английската авторка Шийла Стивънсън, която я изстрелва по световните сцени и й носи престижната награда "Лорънс Оливие" (1996). След години раздяла три сестри се срещат отново за погребението на майка си. То се превръща и в повод за осмисляне на разпилените им животи и опит за истинско общуване между тях. Постепенно те осъзнават до каква степен миналото им съдбовно отеква в настоящето, като продължава да определя и бъдещето им. Признания, отчаяния и изненади насищат заредения до краен предел словесен поток, изразително пресъздаден от силния актьорски състав в постановката на Стоян Радев на сцената на зала "Стоян Камбарев", ДТ "Ст. Бъчваров" - Варна.


Виж коментарите (0)

Още по темата (106):
22.07.2022 Международният джаз фестивал "Варненско лято" започва на 29 юли
28.06.2022 Ново име в концерта тази вечер на ММФ "Варненско лято"
27.06.2022 Започна ММФ "Варненско лято"
24.06.2022 Мащабен концерт открива Международния музикален фестивал "Варненско лято" на 25 юни
13.04.2022 "Пролетни гласове" с балет и музика във "Варненско лято за деца"
01.09.2021 Четири концерта са включени в бароковия модул на ММФ "Варненско лято"
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).