Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ето какво реши местният парламент на днешното си заседание
Автор: Екип Varna24.bg 17:23 / 13.07.2020Коментари (0)1750
©
Нов пакет от мерки за икономическа подкрепа, осигуряване на общинско финансиране за строително-ремонтни дейности във варненски училища и детски градини, подпомагане на социално слаби варненци и на хора със здравословни и репродуктивни проблеми, облекчаване на условията за кандидатстване по фонд "Култура“. Това са част от решенията, които взе Общинският съвет във Варна на днешното си заседание.  

Над 600 хил. лева ще струват строително-ремонтните дейности в три варненски училища и две детски градини, за които Община Варна ще осигури финансиране. 132 хил. лева с ДДС ще получи НУ "Васил Левски“ в кв. "Аспарухово“, което беше затворено за принудителен ремонт. Средствата са необходими за качествено приключване на ремонтните дейности и гарантиране на сигурни и безопасни условия за учениците и персонала на училището.

Други 127 хил. лева ще бъдат предоставени на Варненската търговска гимназия "Георги С. Раковски“. На 106-годишната сграда на училището бе направена мащабна реконструкция с финансиране по ОП "Региони в растеж“, но дейностите за ремонт на двора, оградата и игрищата не бяха включени в проекта.

Предвижда се основен ремонт и на спортните площадки на открито в I ЕГ, в която се обучават близо 1 200 ученици. Средствата, необходими за проектиране, реконструкция и преустройство на съоръженията, са в размер на 324 хил. лева. От тях 170 хил. лева ще бъдат осигурени от икономията при преустройството на столовата на училището в зала за културни мероприятия.

Съветниците одобриха и преструктуриране на бюджета на функция "Образование“ за осигуряване на допълнителни средства за основен ремонт и реконструкция на площадки за игра на открито в ДГ 47 "Люляче“ в кв. "Галата“ и ДГ 39 "Приказка“ в ж.к "Владислав Варненчик“. Общата сума за две детски градини е близо 44 000 лв.

С решение на Общинския съвет ще бъдат отпуснати близо 195 хил. лева за ремонта на Оперативното отделение в МБАЛ "Св. Анна“. Този сектор, в който ежегодно се извършват средно по 11 600 операции, не бе ремонтиран основно от 25 години. По време на строително-ремонтните дейности възникнаха непредвидени разходи, които общината като акционер в дружеството ще покрие.

Общинският съвет даде съгласието си 226 души да получат еднократна социална помощ от общината. С днешното решение одобрените от началото на годината молби са близо 400 при 270 за цялата минала година. Други 92 души със здравословни проблеми ще вземат финансова помощ за лечение, а 20 двойки с репродуктивни проблеми ще бъдат подпомогнати със средства от общинския инвитро фонд.

След широка дискусия беше дадено съгласие фондация "Лъки Хънт“ да поеме грижата за бездомните кучета на Варна. С решение на местния парламент Община Варна и неправителствената организация ще подпишат договор за съвместна дейност.

Гласувани бяха промени също в правилника за работа на фонд "Култура“ и в насоките за кандидатстване по направленията на общинския фонд. До дни ще бъде обявена трета извънредна сесия за набиране на проекти при облекчени условия за кандидатстване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: