Ето какво ви очаква на първия във Варна Национален фермерски пазар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:34 / 13.07.2018
5145
Почти 60 ферми и производители от региона и от страната ще участват в първия във Варна Национален фермерски пазар, който ще се проведе на 14 юли, събота, от 11:00 до 19:00 часа на открития паркинг пред търговско-развлекателен център на мол Варна.

За варненци и гости на града, чистите си и натурални продукти ще предложат 4 пекарни, 3 производители на сладки и соленки, 2 производители на брашно, 2 производители на ядки, 3 на мед и пчелни продукти, 4 производители на козметика, 4 ферми за натурално производство на плодове и зеленчуци и 4 биосертифицирани производители. Ще има натурално, качествено вино от 5 български изби, 1 производител на вино и колбаси, 1 производител на "жив“ шоколад, 2 производители на т.нар. директен плодов сок, 3 производители на сладка, биосертифицирана сладка царевица, 2 производители на месни колбаси и продукти, производител на пастет, 2 производители на консервирани зеленчуци и лютеница.

С най-силно участие в Националния фермерски пазар ще са млечните ферми и производители – общо 6, които ще предложат цялата гама от краве, овче, козе, биволско мляко и млечни продукти, както и много нестандартни видове продукти, някои от тях малко познати на нашия пазар. За любителите на пастата, с нас ще са отново от Фреш Паста. Ще има работилници за деца, детски атракцион с батут, както и детски книжки. Може да се подсладите с карамелени фъстъци, два вида натурален сладолед с плодове, както и да опитате от вкусните ястия на тримата готвачи от "Улица на готвачите“. Те ще предложат и невероятните си чисти лимонади, крафт бира и фриц – кола.

За настроението на гостите на Национален фермерски пазар ще се се погрижат популярният музикант Стоян Роянов Я-Я (саксофон и кларинет) и Цветан Момчилов (пиано), партньор в новия му проект – група GrooveOn. Ще има зона за релакс на тревните площи, както и масички и столове за най-големите фенове на месните ястия и бирата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).