Ето колко пари ще похарчи Варна за култура тази година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:12 / 23.01.2018
1285
16,8 млн. лева е проектобюджетът на Община Варна във функция "Почивно дело, култура и религиозни дейности". Заради преходния остатък той е малко по-висок от предходната година, стана ясно на днешното заседание на ресорната комисия към Общински съвет - Варна, на което беше обсъдена и одобрена финансовата рамка.

За културни събития, празници и естетизация на градската среда са заделени близо 3,7 млн. лева. В тази сума влиза бюджетът за фонд "Култура", който тази година е размер на 1 млн. лева. С част от тях Варна ще подпомогне изпълнението на културната програма на българското европредседателство.

За реализация на програмата за ново паметниково и монументално изграждане на града са предвидени малко над 425 хил. лева. С 200 хил. лева от тях ще бъде изградена Алея на варненската памет, която ще се състои от 10 паметника. В бюджета са предвидени също средства за пластики на кметовете Иван Церов и Михаил Колони, за композицията "Очакване" на Вълнолома, както и за скулптура, посветена на европейската принадлежност на България.

Членовете на комисията предвидиха в бюджет 2018 и средства за закупуване на гориво за част културните институти на Варна. Общината ще плати общо 60 000 литра гориво за двете сгради на Театрално-музикалния продуцентски център и 18 000 литра за Кукления театър.


 


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).