Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ето с какво разполагат варненските управници, едни - по-заможни, други - "бедни"
Автор: Екип Varna24.bg 10:57 / 26.06.2012Коментари (1)2327
© Impact Press Group
Гора за 915 лв. си купил кметът на "Младост" Христо Христов, който бе излъчен на поста от коалиция "Варна утре". И макар цената да подвежда, парцелът не е в забутан селски район, а в местността Манастирски рид, буквално на метри от последните къщи, които официално се водят в границите на Варна. С гората Христов се сдобил през миналата година. Целият парцел, от който кметът притежава 1/2, е 2 дка, а сумата, която е платена за него, е 915 лв. Това означава, че за квадрат от терена кметът е платил по-малко от 1 лев. По сайтовете за продажба на имоти Манастирски рид се посочва като част от курортната зона на район "Приморски". Парцелите, макар и да трябва да се отчете, че са в регулация, се търгуват средно на цени между 40 и 60 евро на квадрат. Всички обаче се рекламират с наличието на морска панорама и близостта до града.

Христов е успял да си купи 3 апартамента, гараж, лозе и всичко това от заплатата, която е получавал. 2011 г. е била доста успешна за Христов. Освен че беше избран за кмет на района и си е купил гора, Христо Христов се е сдобил и с апартамент от 57 квадрата в София. Освен него той притежава и жилища във Враца и Варна. Лозето му пък е 1,6 дка и се намира в "Галата".

Георги Недев, кмет на район "Одесос", също не може да се оплаче от липса на имоти, макар и половината от тях да са придобити в наследство. Той има апартамент от 130 квадрата в центъра на Варна, къща с двор в тетевенското село Рибарица и 1/6 от наследствен парцел в дългополското село Аспарухово. Освен това той си е купил и 34 дка ниви в добричкото село Росен, все от заплатата си, а е придобил от наследство ниви във "Виница".

На жена си пък разчита кметът на "Владиславово" Неделчо Михайлов. Благодарение на заработеното от съпругата му семейството разполага с апартамент във Варна, къща и двор в Нови пазар, както и ниви в село Памукчии. "Най-беден" е кметът на "Аспарухово" Йордан Николов, който може да се похвали само с 32 000 лева спестявания и заем на съпругата му. За кметицата на "Приморски" Петя Проданова пък има само уведомление, без декларация.

По-имотни и заможни се оказаха новите районни кметове на Варна от градоначалника Кирил Йорданов и областния управител Данчо Симеонов. Това сочат декларациите, които политиците са подали пред Сметната палата. И докато големите двама на Варна - Йорданов и Симеонов, каквото и да имат, е благодарение на родителите им и оставено в наследство, то районните явно са заработили много повече от тях, защото хем имат повече имоти, хем са купени със заработени от тях средства.

Кметът Йорданов от години отбелязва, че получава сериозни средства от наеми. За тази година те са 6480 лв., но градоначалникът така и не е посочил какви имоти, които би могъл да дава под наем, има, както и как са придобити. Данчо Симеонов също може да се похвали със солидно наследство. Само през тази и миналата година той е наследил 2 апартамента във Варна и 26 дка ниви в село Бутан, община Козлодуй.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.06.2012 г.
0
 
 
Тц тц от къде тия пари в тез мошеници и престъпници.И как така просто ги наследяват тия апартаменти и ниви.Земички за по левче квадрата, уж ниски заплати а имоти като на царе.Окрадаха града и си напълниха джобовете.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Детски градини и ясли във Варна
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: