Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Евродепутатът Емил Радев във Варна: Спекулация е бройката върнати у нас мигранти
Автор: Димитър Щерев 12:45 / 04.04.2024Коментари (0)1444
©
Спекулация е бройката за хиляди върнати в България мигранти. През миналата година Австрия ни върна 218 души, толкова може и да са през тази година, стана ясно от думите на Емил Радев, член на Европейския парламент, който даде пресконференция във Варна, за да отчете дейността си за периода 2019-2024 година, предаде репортер на Varna24.bg.

"Бе тежък мандат. На финалната права сме, каза той и обеща да публикува отчета си в интернет пространството, така че всеки да може да го прочете", казва той.

Като най-големия успех той подчерта битката за Шенген. Всички български евродепутати взеха дейно участие в присъединяването ни. Борбата обаче продължава – за сухоземния Шенген, като Емил Радев прогнозира, че той ще се случи през следващата година. Към момента 150 милиона губи българския транспортен бизнес от това. Очакванията са, че след изборите в Австрия ще се промени конюнктурата и България ще е вече на 100 процента реален член на Шенгенското пространство, стана ясно още от думите на българския евродепутат, който е член на Европейската народна партия.

"Винаги съм отстоявал позицията, че ключовият фактор за сигурността на ЕС не са вътрешните гранични проверки, а защитният капацитет по външните граници. Затова страни на първа линия като България, Гърция, Италия, Испания и Малта трябва да получават силна подкрепа за справяне с мигранския натиск", подчерта Емил Радев.

Агресивният популизъм насажда евроскептицизъм и поляризира общественото мнение относно еврото. За нас еврозоната е и естесвено продължение на валутния борд, защото българския лев е фиксиран към еврото. Фиксиран е и курсът, при който ще се присъединим като равностоен партньор в един успешен европроект, допълни още Радев. В подкрепа на думите си той даде за пример Хърватска, която постигна рекорден ръст в икономиката си, особено в туризма, след присъединяването си преди години и няколко месеца към еврозоната.

Като проблем, който не бе решен по време на мандата, бе това, че българия продължава да е единствената страна-член на ЕС, на чиято територия няма евроагенция. Борех се, но липсата на достатъчно желание от властите в София не позволиха това да се случи, каза още Емил Радев.

Относно проектът за плавателен канал Варна – Русе, той вече е в юрисдикциите на Съвета на Европа, и в частност на транспортния министър на България, стана ясно още от думите на евродепутата.

Отчетът му отразява 13 доклада и 14 становища като докладчик от страна на ЕП и ЕНП, 6 предложения за резолюции, 35 парламентарни въпроси към ЕК и Съвета, стотици речи и изказвания.

Като юрист съм наясно с необходимостта от добре работеща законодателство, а като политик, натрупал опит и в Общинския съвет на Варна, и в Народното събрание, и в Европарламента, знам, че хората очакват да постигаме реални резултати. Това означава непрекъснато да доказваме, че ЕС е инструмент за просперитет и сътрудничество и България не е наблюдател на процесите, а напълно равностоен участник, обобщи Емил Радев.



Още по темата: общо новини по темата: 442
25.04.2024 »
19.04.2024 »
18.04.2024 »
14.04.2024 »
05.04.2024 »
01.04.2024 »
предишна страница [ 1/74 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: