Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Европейска седмица на движението ще се проведе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:13 / 25.09.2014Коментари (0)483
©
Европейската седмица на движението в България MOVE Week обяви своята програма. В седмицата на доброволен принцип са включени 34 български града, над 250 събития и 108 организатори. В момента регистрациите продължават и посочените цифри се увеличават. Очакванията са да има над 400 събития и 70 000 участника. Европейската картина е 750 града, един милион участника и 25 000 доброволци, включени в 2 000 събития и 200 Flash Mob-а.

MOVE Week 2014 ще се проведе едновременно в България и още 32 държави, в периода от 29 септември до 5 октомври.

По време на седмицата на движението се предвиждат демонстрации и изпълнения на различни физически активности като йога, паневритмия, slack line (ходене на въже на ниска височина), уроци по паркур, Port de Bras - (модерната комбинация на танц, балет и движения), Капоейра, Pole Dance (танц на пилон), работни ателиета, зелен фитнес, масови зумба демонстрации, плувен маратон, City Run, функционални тренировки, планинско колоездене, гимнастика, кросове, турнири по футбол, велопоходи.

Философията на кампанията е да накара хората да се движат - независимо от тяхната възраст, образование и физическо състояние. Амбицията на движението е до 2020-та година да бъде променено поведението на сто милиона европейци и те да бъдат въвлечени в различни физически активности.

Доказано е, че най-малкото ежедневно физическо усилие може да предотврати болести като инсулт, инфаркт, Алцхаймер, диабет, високо кръвно налягане, рак. Ходенето пеш, изкачването на стълби, дори леките прикляквания и раздвижвания на ръцете, разхождането на детето или кучето - това са лесни за изпълнения движения, които са полезни за обездвиженото ни от работа и стрес тяло. Физическите упражнения са особено важни и за нашите деца, които са обездвижени и имат гръбначни изкривявания от изключително тежките училищни раници.

Тази година MOVEWeek влиза и по-активно в училищата, част от които организират отделни събития за своите ученици.

Инициативата MOVE Week се провежда за трети път в България. През миналата година в движението в България се включиха 35 000 души, в 435 събития, в 26 града.

Тази година седмицата на движението MOVE Week има официалната подкрепа на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Асоциацията на Общините в България, Национален младежки форум, Национално представителство на студентските съвети в България, Национална спортна академия.

Координатор на MOVE Week за цяла Европа е българката Ласка Ненова, която координира и дейностите в България от името на "BG Бъди активен" заедно с партньорите Асоциация за развитие на българския спорт, Варненски младежки фестивал и други организации в страната.

Програмата във Варна

Всеки ден е с фокус върху различна област:

Понеделник - работа с деца и училища и клубове

Вторник - хора в неравностойно положение. Предвидено е спортисти да посетят домове за деца, лишени от родителска грижа, организиран е поход за хора с умствени проблеми, както и терапевтични игри с кучета; тренировки с лъкове за глухи,

Сряда - акцент връху уличните и екстремни спортове - работилница за скачане с кокили, slack line, унисайкъл, спортно катерене, фитнес на открито

Четвъртък - много тренировки за бебета и деца по австралийска методология КиндиРу - научно обоснована система от занимания и игри, които подпомагат интелектуалното, емоционалното и физическото развитие на бебетата и децата. Вечер на народните танци - организирани са хора в центъра на града и кв. Аспарухово

Петък - вечер на модерните танци в центъра на града, паралелно с тях ще има и отворени врати на народните танци.

Събота - най-интензивната програма, целият ден ще има отворени врати на повечето клубове и зали, ден на големия спортен пикник и игри в морската градина, където цял ден различните организации ще показват различни спортове, между които паневритмия, йога, скаутски игри, авиомоделизъм, стрелба с лък, екстремни спортове.

Неделя - фокусът е упражнения за релаксация и морски и спортове

И още нещо - Обществото на писателите във Варна обявяват конкурс "Раздвижи се и опиши". По време на пикника в съботния ден ще се прочетат всички разкази и част от тях ще се публикуват в сп. "Градското списание", предвидена е и награда - ваучер за спортен магазин.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: