Европейската инициатива седмица на движението стартира за трети път във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:03 / 18.09.2015
759
Сдружение "Варненски младежки фестивал" за трета поредна година координира във Варна европейската инициатива Седмица на движението (MOVE Week). Програмата включва предварителни, основни и закриващи събития, продължава 16 дни с 60 събития и 23 организации, които представят дейностите си.

Европейската инициатива е известна с това, че цели да раздвижи максимален брой хора и да ги мотивира да бъдат физически активни. Във Варна всички ще имат възможност да пробват дейности като стрелба с лък, скейт, екстремни спортове, различни видове бойни изкуства и танци, паневритмия, скаутски игри и какво ли още не. Към инициативата се присъединяват и четири училища и една детска градина, които целят да увлекат възпитаниците си в подкрепа на подобен тип каузи и да провокират деца и младежи от рано да имат отношение към физическата активност и здравословен начин на живот.

В рамките на кампанията през първата половина на 2015 г. бяха обучени близо 200 учители от над 100 училища в цяла Североизточна България на тема Образование чрез спорт. Сдружението се включи и в национално проучване за нивата на физическа активност на българите, според което 67% от анкетираните не се възприемат като хора, които са в добра физическа форма. Според същото проучване най-голяма част от анкетираните прекарват над 5 часа дневно в седнало положение, голям процент са физически активни в ежедневието си вкъщи или на работа и много малък процент спортуват или тренират активно. Въпреки това, от физически активните 79% твърдят, че движението ги кара да се чувстват по-динамични и живи.

Факторът, който най-много влияе на хората да се раздвижат, е примерът, който получават от близки, колеги и приятели. Затова кампанията "Сега се движим“ и инициативата "Седмица на движението“ целят да увлекат максимален брой хора в дейности, свързани с движение, за да могат да мотивират физическата активност чрез личен пример.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Задържаха съдийка, буйствала в районно управление във Варна
Лошо му се пише на наркодилър продавал дрога във Варна
Безплатни консултации във Варна за хора със сърдечно-съдови забол...
Войната с боклука във Варна започна: Затягат мерките, налагат по-...
Започват ремонти в четири училища във Варна, вижте кои
Един от най-големите конкуренти на варненското пристанище с инвес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).