Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Европейската комисия присъди Еразъм харта за висше образование на Варненския свободен университет
Автор: Пламена Николова 16:14 / 06.04.2021Коментари (0)1441
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Европейската комисия присъди Харта за висше образование "Еразъм“ на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“. Документът е за периода 2021 – 2027 година. Той бе подписан от президента на университета доц. д-р Красимир Недялков в навечерието на отбелязването на 30-годишнина на най-голямото частно висше училище в България, след поредната успешна процедура за акредитация.

Хартата е рамката за качество на дейностите по европейско и международно сътрудничество, които ВСУ "Черноризец Храбър“  провежда по програма "Еразъм+“. Тя е необходимо условие за участие в образователна мобилност и сътрудничество в областта на образованието, обучението, младежта и спорта, предлагани от следващото поколение на "Еразъм+“ през програмния период 2021-2027 г.

Варненският свободен университет има дългогодишни партньорства за иновации и добри практики, отразени в междуинституционални споразумения с 51 университета в Европа. Договореностите позволяват на студентите, преподавателите и служителите да се обучават и практикуват в различни области на образованието в държави от Общността.

Университетът подписва за втори пореден път Еразъм харта за висше образование за нов седемгодишен период. От 2007 до 2021 г. повече от 350 студенти на ВСУ "Черноризец Храбър“ са участвали в практики или обучения по програмата. Над 160 преподаватели са посетили 40 европейски университета, а от 2014 г.  76 служители са обменили опит със свои колеги от Стария континент.

През последните седем години ВСУ "Черноризец Храбър“ е посрещнал над 200 студенти, 60 преподаватели и служители от различни държави в Европейския съюз.

Преди броени дни университетът сключи нови споразумения за сътрудничество по програмата "Еразъм+" и с водещите турски университети Istanbul Medeniyet University и Afyon Kocatepe University. За висшите учебни заведения, намиращи се в трети държави, рамката за качество се определя от междуинституционалните споразумения между висшите учебни заведения. Университетът работи активно и с партньори от Русия, Украйна и Израел.

Присъждането на Еразъм харта за висше образование ще позволи на Варненския свободен университет и през следващия програмен период 2021-2027 г. да развива и задълбочава европейското и международното сътрудничество като активно участва в различни ключови дейности на програмата, която в продължение на повече от три десетилетия доказва своята добавена стойност.

Информационен ден по програма "Еразъм+" за студентски стажове и мобилности през академичната 2021/2022 година, ще се проведе на 9 април 2021 г. от 13:00 часа, във виртуалната аудитория на университета на адрес:  https://meet.google.com/ndy-sdpj-zoi.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: