"Европейската младежка столица" влиза във варненските университети

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:23 / 17.02.2017
1953
Срещи със студентите от варненските университети и колежи за представяне на възможностите за пряко участие в различни инициативи при реализиране на титлата Европейска младежка столица организира Община Варна по инициатива на кмета Иван Портних

Темата бе обсъдена на среща, в която се включиха Лилия Христова - директор на дирекция "Образование и младежки дейности", Биляна Раева - представител на Община Варна в УС на Сдружение "Варна - Европейска младежка столица", Мирчо Христов - изпълнителен директор на сдружението, ръководители на висшите училища, представители на студентските съвети.

По време на срещите във висшите учебни заведения ще бъдат проведени дискусии, в които младите хора ще могат да изложат визията си за развитието на града и реализирането на титлата ЕМС. Очакват се предложения за съвместни инициативи за създаване на проект "Варна - международна образователна дестинация", с възможност за надграждане на Общинската стратегия за сътрудничество с висшите училища и за утвърждаване на Варна като интернационален университетски град.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).