Европейски морски ден предстои във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:24 / 19.05.2021
1162
Европейски морски ден предстои във Варна, съобщиха за Varna24.bg организаторите.

Инициативата е на Директор “Морско дело и рибарство" на Европейската комисия. За първи път денят е отбелязан през 2008 г. като домакин на проявата беше Брюксел. След това всяка година домакин е различен град от Европейския съюз, а прояви се провеждат във всички страни.

През 2018 г. когато България беше Председател на Европейския съвет домакин на проявата беше Бургас. Тази година домакин е холандския град Ден Хелдер.

Варненската Търговско Индустриална Камара и Регионален клъстер “Североизток" са координатори за Варна и са организирали прояви на 20 и 21 Май 2021г. в Техническия университет, Морско училище, Института  по рибарство и аквакултури, Института по океанология и Детска градина “Крилатко".

В инициативите ще бъдат ангажирани деца и младежи от ВТГ "Г.С.Раковски’, ПГ по туризъм, Професионалната морска гимназия, ПГ по електротехника и Професионалната техническа гимназия, а така също и курсанти от ВВМУ “Н.Вапцаров". На семинарите е предвидено учени и научни работници да споделят своя опит в областта на морското дело и рибарството и морската наука. Специално внимание ще бъде обърнато на синия растеж и прилагането му в Черноморския регион.

Проявите ще бъдат както следва;

20 Май :

10,00 Аквариум

10,00 Технически университет

10,00 Детска градина “Крилатко"

21 Май :

10,00 Институт по океанология

14,00 ВВМУ “Н.Вапцаров"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).