
ЗАРЕЖДАНЕ...
Фалит за един от големите хлебопроизводители във Варна | ||||||
| ||||||
По данни на Иво Бонев близо 65% от фирмите в бранша работят на черно. Доказателство за това са цените на готовия продукт, които варират от 65 стотинки до един лев за хляб например. Цена на хляб от 65 стотинки предполага нискокачествени суровини, вложени в продукта и неплатени данъци. Според Иво Бонев това е недопустимо и убива българския производител. Конкуренцията между местните хлебопроизводители задържа все още цената на хляба, произведен във Варна. Въпреки, че в търговската мрежа в града и региона се предлага добруджански хляб на по-високи цени, местните хлебопроизводители не реагират с повишаване на цената на продукта. Иво Бонев допълни, че към момента няма индикации за повишаване на цената на хляба, произведен във Варна. Той подчерта, че повишаването на цената е последното нещо, което прави един производител, за да не фалира. "Това е непопулярна мярка и никой не иска да вдига цената на продукта, но при сериозния ръст на цената на брашното и основните суровини повишаването на цената на хляба е неминуемо", коментира Бонев без да се ангажира с конкретни цифри. До месец се очаква и повишаване на цената на тестените закуски. Източник: Радио "Фокус" |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg