Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Феникс" и "Весел миг" ще представят Варна на престижен форум
Автор: Екип Varna24.bg 08:37 / 22.04.2014Коментари (0)1030
©
От днес фестивалът "Бургаски изгреви" ще направи Бургас театрална столица на младежкия любителски театър. Стотици млади актьори от цялата страна ще се събeрат, за да представят постиженията си, да се срещнат с приятели, да споделят любовта си към сценичното изкуство... и, разбира се, да се конкурират за Гран при - Статуетката.

"Бургаски изгреви" е най-големия детски и младежки театрален фестивал в България.

Започнал с участието на 4 града с 5 постановки при Първото си издание през 2005 г. до 22 града с 45 постановки при Деветото си издание през 2013 г. , в т.ч. 5 спектакъла на руски и 12 - на немски.

Той се провежда от Сдружение АртЦентър "Компас" под егидата на Областния управител на Бургаска област, със съдействието на Община-Бургас.

Фестивалът дава възможност на децата и младежите от града ни да се запознаят с високо стойностни театрални спектакли и с постиженията на своите връстници, развива духовното им развитие и стимулира интереса им към магията, наречена "театър".

В четирите дни на конкурсна програма, след много стриктен подбор, в Залата на ДНА ще бъдат представени 28 спектакъла. Бургаската публика ще се наслади на много и разнообразни по тематика постановки - като се започне от приказките на Шарл Перо, мине се през класиците Радичков, Алеко Константинов и Добри Войников и се стигне до Томас O`Браян и Лорка. Тази година се отличава с многото авторски спектакли, някои подготвени специално за Юбилея.

Театрална формация "Феникс" при Сдружение "Феникс 2009"- Варна с ръководител Иван Цветанов ще представи "Разни хора, разни идеали /вчера, днес и утре/", под режисурата на Свилен Стоянов. Спектакълът на младите таланти, някои, от които в неравностойно положение е създаден по фейлетоните и произведението "Бай Ганьо" на Алеко Константинов. Докосвайки се до смелото и свободомислещо творчество на Щастливеца, младите театрали ще търсят отговори на болезнените въпроси на деня - за морала и честността, за достойнството и принципността в новите реалности на България.

Втората трупа, която ще представи Варна на "Бургаски изгреви 2014" е Театрална формация "Весел миг"при Военноморски клуб - Варна. Те ще изиграят малка театрална миниатюра с комичен поглед върху живота в училище, проблемите и щуротиите на децата..Ще покажат какво си говорят децата в междучасието, как липсата на възпитание у дома се отразява и в училище, и как се правят на клоуни, а ...клоуните понякога говорят сериозни неща.

Фестивалът "Бургаски изгреви" зарежда младите актьори със своето специфично настроение. Показва им, че театърът наистина е магия - стъпиш ли на сцената, вкусиш ли сладостта от аплодисментите - пристрастяваш се към него за цял живот.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Енергийна криза
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: