Фениксите с десет постановки за 10-годишния си юбилей

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:03 / 03.09.2019
1291
Театрална формация "Феникс" към сдружение "Феникс 2009", единствената формация в България, в която заедно творят хора със и без увреждания, ще отбележи на 9.09.2019 г. своя десети рожден ден.

Под вещата режисура на своя художествен ръководител, популярния актьор от Варненския драматичен театър Свилен Стоянов, те имат реализирани вече 10 постановки: "Море" по стихове на български поети, "Рожден ден" по "Приказки за пораснали деца" на Мадлен Алгафари, "Да бъдем добри" по "Серафим" на Йордан Йовков, "Ромео и Жулиета" по Карел Чапек и Уилям Шекспир, "Разни хора, разни идеали" по Алеко Константинов, "За Швейк, за нас и още нещо" по "Приключенията на добрия войник Швейк" от Ярослав Хашек, "Любов" по разкази на Елин Пелин, "Бяла приказка" на Валери Петров, "Милионерът" на Йордан Йовков и "Животът, макар и кратък" от Станислав Стратиев. 

По повод празника фениксите подготвят изненади за своята вярна публика, която не пропуска спектаклите им, били те в Младежкия дом "Орбита“ или на друго място. През октомври ще излезе вторият документален филм за формацията, като продължение на филма-импресия "Полетът на Фениксите", а в края на годината предстои нова премиера. Заглавието все още е тайна, но все пак фениксите повдигат лекичко завесата като споделят, че работят по текст на Ст. Л. Костов.

Театрална формация "Феникс“ е носител на Почетния знак за заслуги към Варна - сребърен и на много награди, дипломи и грамоти от различни театрални фестивали в страната.

Честит 10-ти рожден ден, феникси! Здраве, вдъхновение и още много полети на театралната сцена!


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).