Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Феноменът "Осем" ще бъде показан днес във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:10 / 03.04.2023Коментари (0)570
©
Феноменът "Осем“ - авторски спектакъл на младия артист и хореограф Александра Драгова, идва в морската столица на 3 април в рамките на Европейския музикален фестивал Варна. Едновременно сериозен и провокативен, проектът изследва през движението на телата понятието “време" в микс от европейски, американски и индийски традиции. На шоуто може да се насладите днес от 19.00 ч. Зала 1 на Фестивален и конгресен център. Билети – 20, 25, 30 лв.

Александра Драгова започва работа като независим хореограф през 2016 г. През следващите години тя развива уникален личен подход към хореографията и правенето на танци чрез многобройни проекти и сътрудничества, поставяйки основите на своята самобитна артистична визия. Носител е на Световната купа по танци в Букурещ, Румъния /2015/ - състезание, в което участват над 18 000 млади танцьори от 38 държави на възраст от 4 до 25 години - в две категории: съвременни/модерни танци и шоу танци/джаз танци. Лауреат е на Голямата награда на Фондация "Димитър Бербатов" за постижения в изкуството /2016/ и на Годишните награди на Българската асоциация на хореографите "Златна муза“ за съвременна танцова хореография – млади артисти /2019/. Стипендиантка е на различни танцови школи и академии в Русия, САЩ, Италия, Испания, Англия, Сърбия, Северна Македония и др. Снима се в клипове на британските поп звезди Рита Ора и Дуа Липа.

Александра Драгова е разработила богат методически инструментариум и оригинален педагогически подход към правенето на танци. Тя редовно е канена да преподава във водещи руски, румънски и български танцови училища и институции, и успоредно с това предлага възможности за млади танцьори и творци да се потопят в нейната практика чрез стажове, семинари и майсторски класове.

Александра Драгова се изявява и като каскадьор. През последните две години тя участва в повече от 10 филмови и рекламни проекта, включително WAAD Iblees (MBC Studios, Кайро, Египет); Expendables 4, Memory (с Лиъм Нийсън и Моника Белучи); Паяжина (Lionsgate; Pointgrey Pictures). Европейският музикален фестивал Варна се организира от агенция "Елит проджектс мениджмънт“. Изданието за 2023 г. се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд “Култура" на Община Варна, Национален фонд “Култура".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Избори за председател на БСП
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: