Фериботите по линията до Кавказ стават 6

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:50 / 16.09.2010
497
Квота от 6 ферибота са задали по линията Варна - Кавказ съвместната българо-руска работна група. За всяка от страните е допустимо да оперира с до 3 плавателни съда. Вчера във Варна пристигна "Славяни"- вторият от руските фериботи на компанията "Аншип", който ще оперира по направлението. От избрания за български морски оператор - Параходство "Български морски флот", обявиха, че са в процес на проучване на пазарите, за да може да се изпълни и нашата квота. Съвсем скоро трябва да се прецени дали да преоборудваме други плавателни съдове, или да постоим нови фериботи. При всички положения обаче първият ще е по линията преди дадения ни срок от 2 години, прогнозира Любомир Грозев от БМФ. Успоредно с това от компанията работели и по привличането на товародатели. Идеята била, когато корабите са готови, за тях вече да са осигурени необходимите товари поне за няколко курса. Грозев уточни, че целта на компанията е да придобие поне 2 ферибота, за да е конкурентна на руския оператор - "Аншип".

Увеличена е и бройката на българските спедиторски компании, които могат да доставят товари по линията. Към досега одобрените 6 се прибавят още 4. Процесът по одобрение обаче не бил приключен и процедурата все още била отворена.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).