Фестивал на Индия във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:30 / 04.10.2019
1965
За поредна година през есента Varna Mall ще се превърне в център на индийската култура и традиции. На 5 и 6 октомври Фестивалът на Индия – Варна 2019 за пети път ще поднесе на жителите и гостите на морската столица поредица от цветни преживявания, преплитащи мистика, екзотични вкусове, древни знания, танци и музика.

Както винаги, в обособена Експо зона на Пазара в търговския център, организаторите на фестивала ще представят на гостите богата палитра от аюрведични продукти, чайове, храни и подправки, класически индийски облекла, аксесоари и амулети. За почитателите на източната философия учители от Индия и Европа, сред които д-р Мауна Каушик, д-р Сидхананд Кулкарни (д-р Сид), д-р Пратикша Прабхудесаи (д-р Прат), Сатя Стив и др., са подготвили лекции, демонстрации и лични консултации за аюрведични и тантрични практики за здраве и хармония.

Посетителите на изложението ще могат да научат какво представлява ведическата астрология, как да се справят с наднорменото тегло с помощта на аюрведа, да практикуват стречинг йога и да се подложат на пулсова диагностика. И да опитат здравословните продукти на Фермерския пазар, който тази есен е част от събитието и ще бъде във Varna Mall не само в събота, а и в неделя.

По традиция, през двата дни на фестивала - от 10:00 до 18:30 ч., паралелно с изложението-базар, ще има уроци по йога и медитация, мехенди - рисуване с къна, уъркшопове, индийска музика, танци, модни ревюта и томбола за всички гости. Финал на празника в неделния ден – от 19:30 до 22:00 часа, ще бъде сложен с концерт и киртан парти.

Входът за изложението-базар е свободен, а достъпът до лекциите, уъркшоповете и всички останали събития от паралелната програма ще е срещу такса от 10 лв. за всеки от дните на фестивала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).