Фестивал на етносите предстои във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
08:47 / 07.06.2019
2134
XIV  Национален фестивал на етносите "България за всички" предстои във Варна на 8 юни. В 19:00 ч. ще започне дефиле на участниците от входа на Морска градина до Летен театър, където от 20 часа е предвиден концерт.

Оанизатор на събитието е Министерство на културата, Община Варна, ДКС Варна и НЧ "Христо Ботев 1928". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на фонд "Култура" към Община Варна. 

Първото издание на фестивала е през 2004 г. Той се провежда ежегодно и има за цел запознаване, обогатяване и популяризиране на музикално- танцовия фолклор на етносите в България.

Представителите на различните етнически общности в България да се опознаят и да представят своята самобитна култура, като част от българското фолклорно богатство. Да покажем уважение и грижа към различните, които са част от българското цяло, като популяризираме тяхната музикално- танцова култура.

Участниците са без възрастови ограничения.Техните самобитни и дълбоко въздействащи музикално-танцови изпълнения обогатяват културните възприятия на българското гражданство и вълнуват неговата богата душевност.

Участват певчески и танцови групи от арменски, влашки, гръцки, ромски, турски етноси. Гост: Детски танцов състав "Дивни танци“ -Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).