Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Фестивал за съвременен танц се провежда в квартала на слепите и глухите във Варна
Автор: Пламена Николова 09:06 / 19.11.2020Коментари (0)1991
©
Три танцови спектакъла ще бъдат показани по време на фестивала за съвременен танц «Танцови маршрути», чието второ издание продължава през месец ноември с подкрепата на Министерството на културата на сцената на Операта и в Дома за култура на слепите «Успех».

Цел на организаторите на фестивала е да се популяризира изкуството на съвременния танц във Варна, а тяхно желание – то да бъде еднакво достъпно за всички. Затова тази година част от фестивала ще се проведе в квартал «Успех» - така наречения квартал на слепите и глухите. По този начин се предоставя по-богат културен живот на местната общност, като в същото време вниманието на гражданите се насочва към тази малко позната част на Варна. 

Гости на фестивала са две от най-известните български танцови формации: АТОМ Театър и Танцова компания ДЮН. Техните спектакли «Клопка»/«Искам» и «Ритуали на душата» ще бъдат показани на сцената на Операта на 22 и 29 ноември от 19:00 ч.

На сцена «Успех» ще бъде показан спектакълът “Re:…" на домакините Варна Денс Театър. Той ще се проведе на 6-ти декември от 17:30 с вход свободен. Организаторите обещават и малки предколедни изненади.

Варна Денс Театър е културна организация с фокус върху съвременния танц. Създаден е от две варненки, завърнали се в родината след дълги години извън граница.

"Чрез своята работа ние се стремим да направим съвременното танцово изкуство неизменна част от културния ландшафт на града.
©
Наше желание е да използваме своя международен опит, за да допринесем към разнообразието на сценичните изкуства и запознаем широката публика със съвременния танц, като в същото време предоставяме платформа за развитие и изява на талантливи български артисти и хореографи.

Идеята “Варна Денс Театър" бе разработена заедно с Надя Димокова – впоследствие основен хореограф на Варна Денс Театър. Началото бе поставено през месец юли 2018 г. с дебютната постановка “Зад обявите", чиято премиера бе осъществена с подкрепата на Министерство на културата, показвана многократно на сцената на Варненска опера, селектирана за участие в Нощ на театрите – Варна 2018 и представена в чужбина", споделят от Варна Денс Театър .









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: