Фестивалът "Арлекин"- с официално откриване и звездно жури

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:40 / 01.07.2021
2089
10-тото, юбилейно издание на фестивала "Арлекин“ даде своя старт с вълнуваща церемония във Варненска градска художествена галерия. Със силни аплодисменти и шумно одобрение, посетителите на откриването и участниците във фестивала, приеха анонсирането на членовете от журито тази година. За пръв път към екипа професионалисти се присъедини любимата българска изпълнителка Деси Добрева, която успя да съчетае журирането в "Арлекин“ с многобройните си музикални ангажименти. Към нея, отново като млад член на журито се добави и името на  Екатерина Маринова- ЕКА МOE- български музикант и композитор, която наскоро се завърна от чужбина, за да продължи кариерата си на родна земя. По традиция екипът журиращи  е предвождан от Етиен Леви, а от Италия, чрез онлайн комуникация, участие в оценяването ще вземе и Дарияна Куманова.

Откриването на уникалния по рода си фестивал бе съпроводено и с връчването на благодарствен приз на лицата и институциите, подкрепяли фестивала през годините. Сред наградените бяха Иван Портних- кмет на Варна, Владица Димитров- кмет на община Цариброд, вестник "България сега“- Чикаго  и още от знаковите фигури с решаваща  роля за развитието на международния форум. Пълният списък може да видите на сайта на фестивала: http://arlekinfest.com/arlekin2021.html

Специално за фестивала от Цариброд  пристигнаха: Зоран Джуров-председател на общинския съвет Цариброд  и Драган Йовичич- директор на радио-телевизионен център Цариброд.

Тази година вниманието към "Арлекин“ е особено голямо, тъй като освен с юбилейния си формат, състезателната програма изненадва и с нова категория: мултимедия, създадена в училищна среда.

Участниците са в голямо очакване и за ексклузивните уъркшоп събития,  през трите фестивални дни. Заниманията ще обхванат: композиране на музика, сценично поведение, музика за вокални изпълнители. Специалните "майсторски класове“ за пореден път ще затвърдят ползотворните връзки, които фестивалът създава между професионалисти, работещи в областта на медиите, изкуството и културата  и младите хора, които се докосват за първи път до тези сфери, най-често в училище.

По традиция в деня на закриването на "Арлекин“, на 3 юли 2021 г. от 19.00 часа на лятната сцена в архелогическия музей в град Варна,  ще се проведе конкурсът "Киното - моя любов, моя песен“, който ще се излъчи по национална медия в България и в Сърбия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).