Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Фестивалът "Арлекин"- с официално откриване и звездно жури
Автор: Пламена Николова 17:40 / 01.07.2021Коментари (0)2057
10-тото, юбилейно издание на фестивала "Арлекин“ даде своя старт с вълнуваща церемония във Варненска градска художествена галерия. Със силни аплодисменти и шумно одобрение, посетителите на откриването и участниците във фестивала, приеха анонсирането на членовете от журито тази година. За пръв път към екипа професионалисти се присъедини любимата българска изпълнителка Деси Добрева, която успя да съчетае журирането в "Арлекин“ с многобройните си музикални ангажименти. Към нея, отново като млад член на журито се добави и името на  Екатерина Маринова- ЕКА МOE- български музикант и композитор, която наскоро се завърна от чужбина, за да продължи кариерата си на родна земя. По традиция екипът журиращи  е предвождан от Етиен Леви, а от Италия, чрез онлайн комуникация, участие в оценяването ще вземе и Дарияна Куманова.

Откриването на уникалния по рода си фестивал бе съпроводено и с връчването на благодарствен приз на лицата и институциите, подкрепяли фестивала през годините. Сред наградените бяха Иван Портних- кмет на Варна, Владица Димитров- кмет на община Цариброд, вестник "България сега“- Чикаго  и още от знаковите фигури с решаваща  роля за развитието на международния форум. Пълният списък може да видите на сайта на фестивала: http://arlekinfest.com/arlekin2021.html

Специално за фестивала от Цариброд  пристигнаха: Зоран Джуров-председател на общинския съвет Цариброд  и Драган Йовичич- директор на радио-телевизионен център Цариброд.

Тази година вниманието към "Арлекин“ е особено голямо, тъй като освен с юбилейния си формат, състезателната програма изненадва и с нова категория: мултимедия, създадена в училищна среда.

Участниците са в голямо очакване и за ексклузивните уъркшоп събития,  през трите фестивални дни. Заниманията ще обхванат: композиране на музика, сценично поведение, музика за вокални изпълнители. Специалните "майсторски класове“ за пореден път ще затвърдят ползотворните връзки, които фестивалът създава между професионалисти, работещи в областта на медиите, изкуството и културата  и младите хора, които се докосват за първи път до тези сфери, най-често в училище.

По традиция в деня на закриването на "Арлекин“, на 3 юли 2021 г. от 19.00 часа на лятната сцена в архелогическия музей в град Варна,  ще се проведе конкурсът "Киното - моя любов, моя песен“, който ще се излъчи по национална медия в България и в Сърбия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: