Фестивалът "Арлекин" с юбилейно издание и уникални нови категории

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:50 / 17.05.2021
967
Едно от най-привлекателните международни, културни събития, провеждани в България, е пред своя старт. До края на месец май фестивалът за детско и младежко медийно изкуство "Арлекин“- 2021 очаква заявки за участие, за да може, в началото на месец юли, да създаде един истински празник на ума, визията и сетивата. 

През 2021 година "Арлекин“ чества своето 10-то юбилейно издание, като по този повод организаторите са подготвили нестандартни нови категории и изключително интересно присъствие от страна на международното жури и участници.

Единственият фестивал, който съчетава в конкурсната си програма медия, кино, фотография и  музика, тази година ще обърне специално внимание на толкова популярните сред младите хора уеб сериали. Специално за ексклузивната категория възрастовата група на участниците се вдига до 25 години, а тяхното презентиране може да се случи и онлайн. На интерес се радва и друга една нова активност в състезателната част на фестивала: избирането на най-добра мултимедия, създадена по време на учебния процес през годината. Специално за участниците в този панел, както и за всички с интерес към мултимедийното изкуство организаторите на "Арлекин“ са поканили, като лектор на уоркшоп, един от най-популярните специалисти по темата в Европа, който ще пристигне от Португалия.  

"Арлекин“ 2021 ще се проведе от 30 юни до 3 юли във Варна. Всеки един от фаворитите в отделните категории ще получи емблематичната призова статуетка на фестивала, а публиката винаги очаква с интерес и присъждането на двете специални награда на форума: тази на името на проф. Хачо Бояджиев, който е основател на фестивала и на журналиста Петя Петрова- достоен пример за младите хора. 

Повече за оригиналната програма на събитието, информация за отделните категории и заявка за участие вижте на: https://arlekinfest.com/


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).