Фестивалът “Вино и храна" ще се проведе във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:22 / 21.04.2016
2218
Международното изложение "Фестивал вино и храна - Варна 2016", организирано от Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура и подкрепено от Община Варна, ще се проведе от 22 до 24 април в центъра на ул."Н.Й.Вапцаров" №5. Откриването е в петък от 16 ч.

То се реализира благодарение на общината с партньорстовто на всички туристически организации в града и региона: Варненска туристическа камара; Варненска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите; Съюз на хотелиерите - кк "Златни пясъци"; Варненска асоциация на туристическите агенции; Съюз на екскурзоводите в България и др.

Фестивалът продължава културата и традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30-те години на миналия век до днес. Целта е България и Варна да се утвърдят като гурме дестинация в национален, европейски и световен мащаб и да функционира като такава целогодишно. Това събитие е уникално, както за културния живот в града, така и предизвиква интерес у гостите на града от чужбина, издигайки имиджа на България, като винена и гурме дестинация.

Изложението се провежда за четвърта поредна година в град Варна. То събира над 40 изби и производители на хранителни продукти от цялата страна, които показват своето производство от вина, меса, сирена, колбаси и хлебни изделия. Форумът дава възможност да се организират срещи между най-важните участници в бранша - производители и търговци, винари, лозари, туроператори, хотелиери, ресторантьори и ценители.

В програмата на фестивала са включени тематични семинари, свързани с дегустация на вина и кулинарни изделия и други актуални теми, посветени на културния, винения и кулинарния туризъм. В трите дни на фестивала се организират тематични гурме обяди и дегустации. Темите са посветени на продуктите от български произход с представянето им, както в нов, така и в традиционен прочит. Тематични семинари за участниците са свързани с дегустация на вина и кулинарни изделия, а представянето на техниките на готвене е от признати шеф-готвачи от България и по света. Акцент тази година ще бъде Street food зоната, където ще се предлагат бъргъри, приготвени на специално барбекю.

Източник: Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).