Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Филип Киркоров с ексклузивно посещение в Ретро музея
Автор: Георги Кирилов 17:06 / 17.06.2019Коментари (0)3387
В неделната вечер вчера Ретро Музеят в Grand Mall посрещна специален гост. На ексклузивно посещение пристигна руската поп икона Филип Киркоров, който е роден във Варна и първите седем години от детството си живее тук като всички български деца от края на 60-те и началото на 70-те. Филип Киркоров беше придружен от двете си деца Алла-Виктория и Мартин, които щъкаха навред и страхотно се забавляваха с предметите от детството на баща си.

Собственикът и създател на Ретро музея Цветан Атанасов с гордост разведе звездния гост из впечатляващата си колекция от леки автомобили от епохата на соца. Първата кола, която той видя, беше легендарната "Чайка“ – возилото на генералните секретари, но се оказа, че моделът е и една от последните соц коли, които Филип Киркоров е имал. Той с удоволствие седна в нея, децата му също веднага се наместиха на задната седалка. Но това беше само първата изненада, с всяка следваща кола машината на времето се завърташе на все по-бързи обороти и артистът започна да си припомня с носталгия очарователни моменти от детството в България и от ранните си години в Русия.

"Имах такова колело Балкан, ах, как го обичах! Това беше най-любимият ми велосипед“ – сподели развълнуван Киркоров. Позна и модела на първата си камера – Кварц, и театралния бинокъл, елката и телефона с шайба, а когато видя уличен телефон, не се стърпя и с удоволствие позира за снимка. Още много детски спомени го очакваха в Ретро Музея – Кока Колата с българско лого, швепсовете, одеколона Тройной, брендито Слънчев бряг, малкия телевизор Юность. Високият почти 2 метра певец успя да се вмести дори в миниатюрния полски Фиат 126 за радост на своите малчугани.

Появи се и първата му кола – Лада седми модел, в абсолютно същия цвят, каквато е била неговата кола – перлено светлосин. Радостта му беше огромна, той приятелски потупа капака й, надникна под него, седна на шофьорското място, а усмивката не слизаше от лицето му. Призна, че след нея е имал много коли, но този спомен му е много скъп. Иначе през звездната си кариера е карал Volvo, Audi TT, Mercedes, а сега се появява пред червените килими със своя бляскав Rolls-Royce Phantom, а за всеки ден ползва Maybach.

Накрая Киркоров влезе и в Музея на восъчните фигури, където се снима до фигурите на Лили Иванова и Емил Димитров, и направи забавни жестове пред фигурите на Тодор Живков и Леонид Брежнев.

Развълнуван, докоснат от спомените и носталгията, Филип Киркоров благодари сърдечно на своя домакин Цветан Атанасов, подписа се в Книгата на почетните гости и го насърчи да продължава да събира свидетелствата на времето: "Това, което сте съхранили в Ретро музея, е изумително, продължавайте, само на такива луди хора като вас се крепи земята!“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: