Филип Киркоров с ексклузивно посещение в Ретро музея

Автор: Георги Кирилов
Коментари (0)
17:06 / 17.06.2019
3400
В неделната вечер вчера Ретро Музеят в Grand Mall посрещна специален гост. На ексклузивно посещение пристигна руската поп икона Филип Киркоров, който е роден във Варна и първите седем години от детството си живее тук като всички български деца от края на 60-те и началото на 70-те. Филип Киркоров беше придружен от двете си деца Алла-Виктория и Мартин, които щъкаха навред и страхотно се забавляваха с предметите от детството на баща си.

Собственикът и създател на Ретро музея Цветан Атанасов с гордост разведе звездния гост из впечатляващата си колекция от леки автомобили от епохата на соца. Първата кола, която той видя, беше легендарната "Чайка“ – возилото на генералните секретари, но се оказа, че моделът е и една от последните соц коли, които Филип Киркоров е имал. Той с удоволствие седна в нея, децата му също веднага се наместиха на задната седалка. Но това беше само първата изненада, с всяка следваща кола машината на времето се завърташе на все по-бързи обороти и артистът започна да си припомня с носталгия очарователни моменти от детството в България и от ранните си години в Русия.

"Имах такова колело Балкан, ах, как го обичах! Това беше най-любимият ми велосипед“ – сподели развълнуван Киркоров. Позна и модела на първата си камера – Кварц, и театралния бинокъл, елката и телефона с шайба, а когато видя уличен телефон, не се стърпя и с удоволствие позира за снимка. Още много детски спомени го очакваха в Ретро Музея – Кока Колата с българско лого, швепсовете, одеколона Тройной, брендито Слънчев бряг, малкия телевизор Юность. Високият почти 2 метра певец успя да се вмести дори в миниатюрния полски Фиат 126 за радост на своите малчугани.

Появи се и първата му кола – Лада седми модел, в абсолютно същия цвят, каквато е била неговата кола – перлено светлосин. Радостта му беше огромна, той приятелски потупа капака й, надникна под него, седна на шофьорското място, а усмивката не слизаше от лицето му. Призна, че след нея е имал много коли, но този спомен му е много скъп. Иначе през звездната си кариера е карал Volvo, Audi TT, Mercedes, а сега се появява пред червените килими със своя бляскав Rolls-Royce Phantom, а за всеки ден ползва Maybach.

Накрая Киркоров влезе и в Музея на восъчните фигури, където се снима до фигурите на Лили Иванова и Емил Димитров, и направи забавни жестове пред фигурите на Тодор Живков и Леонид Брежнев.

Развълнуван, докоснат от спомените и носталгията, Филип Киркоров благодари сърдечно на своя домакин Цветан Атанасов, подписа се в Книгата на почетните гости и го насърчи да продължава да събира свидетелствата на времето: "Това, което сте съхранили в Ретро музея, е изумително, продължавайте, само на такива луди хора като вас се крепи земята!“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).