Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Филип Киркоров с ексклузивно посещение в Ретро музея
Автор: Георги Кирилов 17:06 / 17.06.2019Коментари (0)3363
В неделната вечер вчера Ретро Музеят в Grand Mall посрещна специален гост. На ексклузивно посещение пристигна руската поп икона Филип Киркоров, който е роден във Варна и първите седем години от детството си живее тук като всички български деца от края на 60-те и началото на 70-те. Филип Киркоров беше придружен от двете си деца Алла-Виктория и Мартин, които щъкаха навред и страхотно се забавляваха с предметите от детството на баща си.

Собственикът и създател на Ретро музея Цветан Атанасов с гордост разведе звездния гост из впечатляващата си колекция от леки автомобили от епохата на соца. Първата кола, която той видя, беше легендарната "Чайка“ – возилото на генералните секретари, но се оказа, че моделът е и една от последните соц коли, които Филип Киркоров е имал. Той с удоволствие седна в нея, децата му също веднага се наместиха на задната седалка. Но това беше само първата изненада, с всяка следваща кола машината на времето се завърташе на все по-бързи обороти и артистът започна да си припомня с носталгия очарователни моменти от детството в България и от ранните си години в Русия.

"Имах такова колело Балкан, ах, как го обичах! Това беше най-любимият ми велосипед“ – сподели развълнуван Киркоров. Позна и модела на първата си камера – Кварц, и театралния бинокъл, елката и телефона с шайба, а когато видя уличен телефон, не се стърпя и с удоволствие позира за снимка. Още много детски спомени го очакваха в Ретро Музея – Кока Колата с българско лого, швепсовете, одеколона Тройной, брендито Слънчев бряг, малкия телевизор Юность. Високият почти 2 метра певец успя да се вмести дори в миниатюрния полски Фиат 126 за радост на своите малчугани.

Появи се и първата му кола – Лада седми модел, в абсолютно същия цвят, каквато е била неговата кола – перлено светлосин. Радостта му беше огромна, той приятелски потупа капака й, надникна под него, седна на шофьорското място, а усмивката не слизаше от лицето му. Призна, че след нея е имал много коли, но този спомен му е много скъп. Иначе през звездната си кариера е карал Volvo, Audi TT, Mercedes, а сега се появява пред червените килими със своя бляскав Rolls-Royce Phantom, а за всеки ден ползва Maybach.

Накрая Киркоров влезе и в Музея на восъчните фигури, където се снима до фигурите на Лили Иванова и Емил Димитров, и направи забавни жестове пред фигурите на Тодор Живков и Леонид Брежнев.

Развълнуван, докоснат от спомените и носталгията, Филип Киркоров благодари сърдечно на своя домакин Цветан Атанасов, подписа се в Книгата на почетните гости и го насърчи да продължава да събира свидетелствата на времето: "Това, което сте съхранили в Ретро музея, е изумително, продължавайте, само на такива луди хора като вас се крепи земята!“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: