Филмът "Мустанг“, отличен със "Златната Афродита", гледаме във Фестивалния

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:15 / 20.10.2016
1118
От 21 октомври носителят на Голямата награда "Златна Афродита" от Международния филмов фестивал "Любовта е лудост" 2016 - "Мустанг" (Турция, Германия, Франция и Катар) е в афиша на Фестивален и конгресен център.

Филмът е носител на повече от 40 престижни международни филмови награди: бе номиниран за чуждоезичен "Оскар" 2015, от фестивала в Кан получи наградата на "Европа Синемас", има 5 награди "Сезар" и 4 "Люмиер" - включително за най-добър филм, голямата награда от Валядолид, Сараево, Одеса и Сахалин, награда на публиката от Стокхолм, Севиля, Глазгоу и Чикаго, Европейска награда LUX за откритие на годината.

"Мустанг" е драматична история за правото на избор как и с кого да живееш. Невинната игра в първия ден на лятната ваканция на пет сестри с техни съученици момчета на плажа води до ограничаване на тяхната свобода - на момичетата е забранено да напускат дома си, да ползват телефони и дори да гледат навън, на прозорците са заковани капаци. И за наказание всяка от тях трябва да се омъжи - браковете са уредени от бабата и вуйчото. Но на възрастните и през ум не им минава, че момичетата все пак могат да променят предварителния им план...

Играта и на петте млади актриси в много нежно разказаната и разтърсваща история е изключителна. Това изтъкна журито на "Любовта е лудост" като причина да присъди наградата за най-добра женска роля на фестивала не на една от тях, а на целия им актьорския ансамбъл. Впрочем, за Гюнеш Сенсой, Дога Догушлу, Тугба Сунгьороглу, Елит Исджан и Илайда Акдоган това не е единствената такава награда - квинтетът им е отличен за най-добро актьорско постижение и на фестивалите в Сараево, Сахалин и Индия, както и с "Люмиер" за изгряваща звезда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).