Филмът "Салто мортале" влиза зад решетките на Варненския затвор

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:59 / 11.04.2016
1166
На 13 април от 19ч. в зала Пленарна на Община Варна ще се проведе прожекция на българския документален филм "Салто мортале". 

Събитието е с вход свободен за всички граждани и гости на града и дава символично начало на София Филм Фест за учащи в Морската столица. 

Филмът разказва историята на Ангел Генчев - бивш щангист, шампион с отнето злато на Игрите в Сеул'88 - чийто живот се превърта в задно салто - от олимпийския връх до житейското дъно. 

В залата се очаква на присъстват гости от тежкоатлетическите среди, които ще се срещнат с варненската публика. На 14-ти април ще се проведе още една специална прожекция на мястото, където в момента Ангел излежава ефективна присъда, а именно Варненския затвор.

Една от дейностите, която екипът на международния филмов фестивал София Филм Фест извършва през годините, е организиране на специализирани прожекции на филми в нестандартни места и пред публика, която няма достъп до произведенията на киното.

Съкилийниците на Генчев ще имат възножност да видят изключителен документален разказ за една преобърната в задно салто човешка съдба. Организаторите вярват, че лентата ще има положителен отзвук сред хората с отнета свобода и ще породи у тях мисли за собствения им погубен живот.

На 14 април филмът ще бъде показан пред близо 400 лишени от свобода в две прожекции - сутрешна и следобедна. Това се налага предвид капацитета на киносалона, както и от съображения за ред и сигурност, тъй като затворниците са диференцирани в отделни групи, съобразно тежестта на присъдите им.

Режисьорът Борислав Колев лично ще представи филма в затвора и заедно с Ангел Генчев ще разкажат повече за снимките, продължили 16 месеца.

Генчев ще сподели пред публиката какви са чувствата, когато си достигнал висините в живота, в частност спорта, а в следващия момент живота ти да тръгне стремглаво надолу и да доведе до настоящата реалност - 11 години търкане на наровете по родните затвори.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).