Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Финансовата комисия одобри новите цени за пътуване в градския транспорт на Варна
Автор: Пламена Николова 09:00 / 24.09.2021Коментари (11)20778
© Varna24.bg
Комисията по финанси и бюджет към Общинския съвет одобри новите цени на билетите и картите за пътуване в градския транспорт на Варна. Ако промените получат одобрението и на местния парламент, жителите на града ще пътуват с по-евтини месечни карти, но с по-скъпи еднократни хартиени билети, съобщиха от пресцентъра на институцията.

“Целта е да се стимулира използването на абонаментни карти, а билети да се купуват от машините в превозните средства само в краен случай. Към момента 95% от приходите са от еднократни билети“, заяви пред съветниците инж. Младен Иванов, изпълняващ длъжността директор на ОП "Транспорт и автоматизирана система за регулиране на уличното движение“ /ТАСРУД/.  

Цената на билета, купен от машина на спирка, се повишава на 1,50 лв. Закупените в самите превозни средства билети ще струват по 2 лева. При покупка на превозен документ през интернет сайт или мобилно приложение цената ще е 1,20 лв. Еднократното пътуване с предплатена карта остава 1 лв.

Въвеждат се персонализирани карти за постоянно пътуващите граждани, които ще се по-евтини от досегашните. Едномесечна карта за всички линии ще е 40 лв., a за три месеца – 110 лв. Ще се предлагат и неперсонализирани карти, както досега, като те ще са малко по-скъпи от поименните документи за пътуване.

Друга промяна е, че цените на  всички карти в общината се изравняват. Т.е. абонаментните превозни документи до варненските села и курорти стават на цената на градската карта. "Това означава, че хората от Константиново и Каменар примерно няма да си купуват веднъж карта до Варна и втори път – за пътуване из самия град, а ще ползват една карта“, поясни инж. Иванов.

Цените на пенсионерските карти остават без промяна. На досегашните цени ще бъдат и ученическите карти, като новото при тях е, че те ще важат от дата до дата.

По време на заседанието председателят на транспортната комисия Венцислав Сивов представи свое предложение за цени на превозните документи. Понеже беше направено устно, а включваше много промени, съветниците поискаха то да бъде внесено в писмен вид, за да може до заседанието на  Общинския съвет да се запознаят с него и на сесия да решат кое от двете предложения да подкрепят.



Още по темата: общо новини по темата: 520
22.04.2024 »
18.04.2024 »
16.04.2024 »
16.04.2024 »
16.04.2024 »
04.04.2024 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.09.2021 г.
0
 
 
Нямаше да има опашки пред машините за билети, ако калинките бяха направили нормална поръчка с нормално изпълнение на многомилионната сделка, която платихме ние-варненци. Можеше машините да са на всяка спирка, но и същите билети да се продават във всички будки из града. И - о изненада, да се валидират чрез малки валидатори, които да са на всяка врата в превозните средства. Нямаше да се заема място вътре, нямаше да има опашки. Но как да се сети Якова за нещо тооолкова сложно, нали? И сега, понеже някой, който получава огромна заплата и сигурно е взел нещо допълнително за "добре свършената работа" иска на всичко отгоре ние да плащаме още по-скъпо билети? От къде на къде?
Aнонимен
на 25.09.2021 г.
+1
 
 
Който иска да пътува с 1 лв. може да си купи ел.карта. Има толкова много канали за продажба на билети и със карта и с онлайн. Така че в цяла Европа еднократния ел.билет е най-скъп за сметка на картите. Например в Лондон ,никой не купува еднократен билет,защото е най-скъп. Всички ползват банковите си карти,които се доближават близо до валидатора и няма никъде опашки пред машините за билети.
Aнонимен
на 24.09.2021 г.
-1
 
 
Какъв кочан и какви билетчета късали? Хората си ползват машините, за които са си платили! Вие (предполагам пише някой на наша хранилка в общината) искате да ги накарате да плащат повече или да не ползват машините, за които са си платили!
-1
 
 
В България ще се оправим, когато всички спрем да се правим на тарикати, да търсим начин да минем тънко или да хванем някой "келепир" - какво е това магарешко реване? Както казва колегата, това е практика, която е нормална...
Aнонимен
на 24.09.2021 г.
0
 
 
Не мога да разбера какъв е проблема на хората, че не си купуват карти за няколко пътувания. Това е практика в цял свят. Но само тук, хората предпочитат някой да им скъса билетчето от кочана. Само тук е проблем да си купиш онлайн билет или карта и да ги ползваш. Или може би тук Драката само безработни ревльовци...?
Aнонимен
на 24.09.2021 г.
0
 
 
А какво правят,които пътуват с градски транспорт и частен транспорт ? Например Аксаково-Варна?
Aнонимен
на 24.09.2021 г.
0
 
 
Чакайте малко! Ние наистина ли ще позволим това? Това е комисия, която би трябвало да представлява интересите на нас - гражданите на Варна. Комисията по финанси и бюджет към Общинския съвет одобри новите цени на билетите... Сериозно ли ще оставим нещата така?
Aнонимен
на 24.09.2021 г.
0
 
 
а какво правим със спирките които нямат машини. не може да ме задължавате да си плащам билета чрез интернет или мобилно приложение или пък да си купувам от автобуса. май не е за стимул да не се купува в автобуса. а мислите ли за възрастните хора. виждам в автобуса как молят някой друг да им купува билета, не виждат непохватни са или ще ги карате чрез интернет да купуват билет. не се наядохте. драпахте за тези машини, седяха доста време неизползвани, а сега да не ги ползваме. хвърлени пари на вятъра. след време ще кажете стари са трябва да се сменят и пак едни пари се наливат. не пасем трева все пак.
Aнонимен
на 24.09.2021 г.
0
 
 
"Целта е да се стимулира използването на абонаментни карти, а билети да се купуват от машините в превозните средства само в краен случай." Значи наляхме милиони за тези машини (да, ние ги наляхме като български и европейски данъкоплатци), за да ни кажат сега, че искат тези машини почти да не се ползват, а на всичко отгоре и ще плащаме по-висока цена за билет, ако случайно искаме да ги ползваме? След като някои хора напълниха гушките с комисионни (пак да повторим с нашите пари на български и европейски данъкоплатци) сега искат пак да папкат на наш гръб? Наглост и безхаберност, на която трябва да се каже - БАСТА! Тези от Общината да си опичат акъла, ако не искат протестите от 2013-2014-та да им се видят детска игра.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: