Фирма си разчиства поразиите в ЦДГ "Успех"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:58 / 30.09.2010
530
Между три дни и седмица ще отнеме възстановяването на щетите в детска градина "Успех", нанесени във вторник след спукването на ключов водопровод в район "Младост". Причината за аварията, довела до падането на подпорна стена и напълването на двора на заведението с тиня и наноси, е работата на фирмата "Инжстрой инженеринг", изпълняващи инфраструктурен проект на общината, обясни  зам.-кметът по строителството арх. Венелин Жечев.

 "Пред мен от фирмата се оправдаха, че на скицата, по която работят и която е заверена от ВиК, този водопровод не съществува. Лично аз съм склонен да се съмнявам в това", добави той. Първоначално от фирмата отказали да възстановят щетите за своя сметка, но кметът Кирил Йорданов лично разпоредил това да стане, като дал срок два дни. Според арх. Жечев работата не може да се свърши за толкова кратко време. Той подчерта, че щетите са само в двора на детската градина. Родители на деца, посещаващи заведението, коментираха, че този авариен ремонт може да бъде използван от общината, за да бъде спазено обещанието за подмяна на съоръженията за игра. По техни думи такъв ангажимент е поел зам.-кметът Коста Базитов, но за съжаление не успяхме да го открием за коментар. Дълги години ЦДГ "Успех" чакаше пари за ремонт от общината и едва тази година получи средства. Така или иначе съоръженията за игра са стари и родителите се надяват след наводнението общината да се погрижи.

Арх. Жечев коментира още, че по-сериозните щети от водната авария са за съседния склад на предприятие "Родина". По информация от кметство "Младост" той бил застрахован, така че пораженията ще бъдат компенсирани.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).