Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Фирма за ученически униформи дари маски за най-малките пациенти в МБАЛ "Св. Анна", тъжен спомен изплува покрай дарението
Автор: Пламена Николова 14:57 / 30.03.2020Коментари (0)7148
© Varna24.bg
Фирмата за изработка на ученически облекла "Джени 89" предостави дарение от маски за най-малките пациенти и персонала в отделението по детска хирурги към МБАЛ "Св. Анна".  Маските са за многократна употреба и са изработени специално от по-весели десени, за да не стресират малчуганите и да придават по-ведър вид на лекуващите ги лекари и санитарите, научи Varna24.bg.

"Всички в този момент сме се мобилизирали да помагаме кой с каквото може. Започнахме да шием маски още в самото начало на извънредното положение. Ставаме по тъмно и работим по 12 часа, за да можем да откликнем на търсенето. Така е с повечето колеги в бранша.  В този толкова труден за всички ни момент сме длъжни да сме отговорни и сплотени, а медиците ни заслужават безкрайна почит и уважение за героизма, който проявяват в този момент", сподели управителката на фирмата.

В разговор с репортер на медията ни тя не скри, че решението да дари маски на детското отделение не е случайно.

"Безкрайно обичам децата. Не случайно сме насочили фирмата към изработването на ученически униформи. Радостта в детските очи не може да се замени за нищо. Имах обаче преди време тъжен повод да посетя детското хирургично отделение към МБАЛ "Св. Анна". Тогава видях всеотдайността на тези хора при едни нормални, не извънредни обстоятелства и те спечелиха сърцето и уважението ми.  Случаят е тъжен, защото е свързан с едно 7-годишно момченце, на което шихме униформа, а впоследствие то пострада тежко от собствения си баща. Този случай доби голяма популярност, след като от полицията и прокуратурата дадоха официална информация. Аз обаче се запознах с това прекрасно детенце, когато дойдоха в ателието с бабата и бащата, за да вземем мерки за униформа.  Още тогава ми направи впечатление твърде грубото отношение на бащата към детето.

Когато след време научих, че детето е пострадало, не бях на себе си. Посетих детето в болницата, занесох му храна и книжки, исках да го видя, да го успокоя. Ясно е обаче, че не се допускат външни хора.  Именно тогава  се срещнах с тези прекрасни лекари и медицински персонал.  Знаех, че са направили и невъзможното, за да се погрижат за детето. 

Споделям тази история,  за да подчертая, че хората в  детско хирургично отделение всеки ден се сблъскват с трагедии, с ужасяваща болка, с човешки драми и тежки детски съдби. Аз още не мога да преживея стреса от случая, за който споделих, а не зная как тези хора издържат на този стрес и натоварване, на тази огромна отговорност, на очакванията да опазят на всяка цена детския живот и здраве. Затова към тях е моят жест и моят поклон, както и към всички останали техни колеги, които днес са на първа линия в тази зловеща битка  с вируса. Пожелавам здраве на всички и нека всеки един от нас помисли с какво може да бъде полезен в този момент", коментира управителката на фирма "Джени".



Още по темата: общо новини по темата: 14896
29.03.2024 »
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: