Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Флотилия от рибарски кораби акостира на Морска Гара - Варна
Автор: Пламена Николова 11:50 / 23.06.2020Коментари (0)2666
©
По повод на международния ден на рибарите и риболова, на 27-ми юни (събота) на Морска Гара Варна ще акостира цяла флотилия от рибарски кораби. Корабите са част от най-голямото българско риболовно сдружение "Черноморски Изгрев“, а гостите на събитието ще могат да разгледат морските съдове, да поговорят с капитаните и екипажите, и да научат повече за риболова и рибите в Черно Море. 

Събитието се организира от марката за висококачествени продукти "Черноморски Улов“ в партньорство със Сдружение "Таляна“ и Риболовно Сдружение "Черноморски Изгрев“ ,а целта на проекта е да провокира интерес към темата за родния морски риболов.

В рамките на събитието, на Морска Гара ще бъде представена официално фотоизложбата "НАВЪТРЕ: среща отблизо с черноморския риболов“. Изложбата представя авторски арт фотографии, създадени специално за повода и изцяло заснети на лента от Неделчо Хазърбасанов. Авторът придружава два дни екипажите на риболовните кораби "Лаврак“ и "Барбун“, запечатвайки лицата и ежедневието на рибарите, използвайки за целта три камери, сред които техническа широкоформатна камера Frank 45 и Hasselblad 501c (среден формат).

Черноморски Улов (www.blackseacatch.com ) стартира дейност през есента на 2019-та година с мисията да предложи черноморски продукти от отговорен и устойчив риболов, и които не отстъпват по вкус и външен вид на най-добрите световни примери.

Сдружение "Таляна“  (https://talyana.bg/) има за цел да опазва и развива артистичното сърце на Варна, съхраняващо историческия дух  с неповторима, разпознаваема идентичност.

"Таляна“ въплъщава космополитния, свободен, креативен дух на Варна. Пресечна точка между турската, гръцката, арменската и еврейската махала "Таляна“ е много повече от привлекателна градска зона, посветена на творческите индустрии. Тук най-добре се усеща хилядолетната история на нашия град, който от самото си възникване
©
е тясно свързан със света благодарение на морските си връзки с близки и далечни страни, култури и цивилизации.

Сдружение "Черноморски Изгрев“ ( http://www.bssfishing.com/) което тази година празнува своя 20-ти юбилей, обединява 51 риболовни кораба над 12 метра – над половината от българския черноморски риболовен флот в този сегмент. Kорабите на сдружението реализират над 50 на сто от националните улови от барбуня, чернокоп, сафрид, акула, калкан и рапани. "Черноморски Изгрев“ е първата в страната организация, която въведе и изпълнява вътрешни самоограничения в риболовната дейност – установяване на допълнителни периоди за забрана за улов на калкан и използване на по-селективни уреди за риболов, насочени към опазването на екосистемите в нашето море. Основен приоритет в работата на сдружението е да развива българския черноморски риболов чрез поставянето на акцент върху качеството и безспорните предимства на черноморската риба.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: