Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Фолклорни вълни" продължават да заливат Камчия
Автор: Екип Varna24.bg 15:35 / 26.08.2021Коментари (0)1179
Вечерни концерти с много емоция, пъстри народни носии, музика, песни, танци и много заряд превземат амфитеаръта на СОК "Камчия" всяка вечер от 20:00 часа. Танцови, певчески и музикални състави от цяла България се качват на сцената на първи фолклорен фестивал "Фолклорни вълни", за да покажат пъстротата и красотата на българския фолклор във всичките му измерения.

В първите три дни от фестивала на сцената излязоха децата от група "Стар денс" – Варна, танцови клубове "Ръка за ръка" – Варна, "Бързийца" – гр. Димово (Видинска област), ФК "Плетеница"(хор, ансамбъл и клуб) – В. Търново, ФК "Лудо младо" – Лясковец, ФК "Партньори", гр. Кюстендил и детският оркестър "Потомци" – гр. Лясковец с ръководител д-р Стефан Печикамъков, който също се включи с индивидуално изпълнение на гайда, спонтанно провокиран от организаторите в една от концертните вечери.

В последните 3 концертни вечери от фестивала предстои на сцената да излязат ФК "Плетеница", гр. В. Търново, ФК "Витоша", гр. София, ФК "Нанков" – гр. Враца и детската формация "Бърборино" от гр. Шабла. Всички любители на българския фолклор са добре дошли да се насладят на пъстрата програма, която са подготвили организаторите. В допълнение гостите на фестивала могат да видят уникална изложба, представяща България с нейните разнолики села, шарени носии, автентични традиции и пъстри обичаи, представена от талантливите Ина Николова и Таня Димитрова. Изложбата е разположена в Атриума на хотел “Лонгоз" и ще бъде достъпна за всички гости на Kомплекс “Камчия" до 28-ми август, събота.  СОК "Камчия" предлага на своите гости разходка с лодка по живописната река "Камчия", посещение в "Музея на кристалите", както и в уникалния по рода си "Музей на спорта", в който се намира най-голямата частна колекция в България, предоставена от известни български спортисти – световни, европейски и олимпийски шампиони. Една от любимите дестинации на гостите на фестивала обаче си остават емблематичните "Планерариум" и "Музей на астронафтиката", които също се намират в района на СОК "Камчия".

"Дали самата земя в своя бяг вечно в кръг движи

човека, дали за зло или за добро, вие своето хоро!"

С тези силни думи от песента на Ваня Костова "хоро" организаторите на фестивал "Фолклорни вълни" Цвета Галунова и Николай Корчев закриха третата фестивална вечер. Предстоят финалните три концерта, които ще се проведат на 26-27-28 август с начален час 20:00 часа, а по традиция след приключване на официалната част, всички групи ще се събират на импровизирана хоротека, където всеки, който желае, може да се хване ръка за ръка с танцьорите и да изиграе плетеницата от стъпки на българското хоро!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: