Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Фонд "Русский мир" отличи председателя на настоятелството на ВСУ с почетен знак
Автор: Екип Varna24.bg 15:10 / 20.08.2019Коментари (0)1876
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Изпълнителният директор на Фонд "Русский мир“ Владимир Кочин отличи председателя на настоятелството на Варненския свободен университет проф. д. ик.н. Анна Недялкова с почетния знак на Фонд "Русский мир“ за изключителен принос в развитието на руско-българското хуманитарно сътрудничество и по повод 10-годишнината от създаването на Руския център във ВСУ "Черноризец Храбър“. Отличието бе връчено по време на откриването на XI Международна квалификационна школа "Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чуждестранен", в която участват студенти и преподаватели от 12 от най-добрите европейски университети. Международната школа се провежда под патронажа на председателя на настоятелството на Варненския свободен университет проф. д.ик.н Анна Недялкова и президента на университета доц. д-р Красимир Недялков.

С медал за успешната си дейност в разпространението на руски език и култура в България и Европа Владимир Кочин отличи и екипът на Руския център на университета, с ръководител на проф. д-р Галина Шамонина.

"Гордеем се с високото качество на преподаване във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“. Гордеем се че имаме такъв партньор в България“, сподели по време на откриването на форума Владимир Кочин. Той допълни, че Фондът ще продължи да подпомага развитието на Международната квалификационна школа във Варна, тъй като проектът вече е международен, обединява млади русисти от Европа, а така също бе високо оценен от Общинския съвет на града и стана носител на престижната награда "Варна".

"Школата събра в България представители от различни страни, обединени не само от интереса си към научния подход в областта на руската лингвистика, литература и превод, но и от развитието на руския език в страните по света“, каза пред участниците и организаторите Олга Широкова - зам.-директорът на Представителството на "Россътрудничество“ за България. "Россътрудничество“ е дългогодишен партньор на образователното събитие, а тази година осигури наградени за най-добрите отбори.

"За изминалата декада Школата се утвърди като авторитетен научно-методически център, осигуряващ специализирана подготовка на преподаватели-русисти от различни страни на Европа и света. Съвременните методически обучения, високо квалифицираните преподаватели, постоянния стремеж към високи резултати и безусловната любов към великия и могъщ руски език прави Школата център на внимание и демонстрира по света езиковото богатство“, коментира генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов.

Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности“ поздрави присъстващите от името на кмета на Община Варна Иван Портних и коментира, че Школата е устойчива образователна марка в обучението по чужди езици, която допринася за имиджа на града като иновативна образователна дестинация.

Президентът на Варненският свободен университет доц. д-р Красимир Недялков пожела на участниците в XI Международна квалификационна школа да извлекат максимална полза за професионалното си израстване и да открият нови мотиви за работата си в тази област. Той изтъкна факта, че XI Международна квалификационна школа "Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чужд“ се превърна в устойчива образователна марка на университета, през изминалите  11 години има 619 випускници от 30 европейски и азиатски университети.

Участниците и организаторите на Школата бяха поздравени от ректора на Пловдивския университет проф. д-р Румен Миланов, началникът на регионалното управление на образованието Венцеслава Генова, националното издателство за образование и наука "Аз Буки“ – Надя Кантарева – Барух, председателя на Българската национална мрежа на преподавателите по руски език и култура Юрий Тодоров, директорът на СУЕО "Ал. Пушкин“ във Варна – Светлан Илиев, директорът на СУ "Гео Милев“ – Албена Павлова и много други.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: