Фондация "Гея" търси доброволци за почистване около бл. 10 във "Владиславово"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:39 / 09.10.2020
2390
Почистване около блок 10 във "Владиславово" е организирано в събота, на 10- ти октомври от 10:00 часа. Инициативата е по проект "Заедно за чиста обща среда" на Фондация "Гея", научи Varna24.bg.

"Проектът ни има за цел да мотивира младите към по-дейно участие за съхраняването и поддръжката на културните места, исторически паметници и общи места и да спомогне за превенция на вандализма. Ще представим как се оравят пейки от палети и нуждата от спазване на обществения ред. Фондация "Гея" организира почистване на района там и ще сподели визия за развитието на тези общи места и като пространства за сбирки.

Очакваме в инициативата ни да се включат повече граждани, младежи и други доброволци. При тази акция ще се споделят практики как общите пространства да бъдат облагородени и поддържани - за запазване на добрия естетичен вид на района и за предотвратяване на хулиганството.

На доброволците ще бъдат осигурени материали и инструменти (ръкавици, чували, градински ножици, гребла и др.), а участниците ще могат да се сдобият със значки, брошури за инициативата и сертификати за участие.

С добро настроение, музика и ентусиазъм младите хора ще се обединят с обща кауза за една по-комфортна градска среда, а всеки може да участва и да бъде полезен.

Фондация Гея работи активно за общата ни градска среда, като допринася за успешното развитие на качеството на живот в града. Ние целим да спомогнем за това гражданите все повече да ценят архитектурното наследство и общите места като ги съхраняват, поддържат, развиват и търсят още възможности за подобряване на културно- историческите пространства. Проект "Заедно за чиста обща среда" цели да създаде добри нагласи и ценни впечатления сред младежите и гражданите и да събуди продуктивно отношение за подобряването и естетизирането на Варна", съобщиха за медията ни организаторите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).