Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Фондация "Искам бебе" и ДЮССИ "Allegra" с благотворителен концерт във Варна
Автор: Пламена Николова 10:06 / 26.07.2022Коментари (0)1563
Благотворителен концерт "Мечтатели" предстои на 21 август от 19.00ч. във Варна.

Той е организиран от СНЦ "ДЮССИ ALLEGRA" и Фондация "Искам бебе" на сцената на Държавна опера Варна с любезната подкрепа на Христо Христов - кмет на Район Младост, Община Варна!

Събраните средства ще бъдат поделени между двете организации за сбъдване на мечтите на децата и възрастните! Турнето във Варна е част от националната инициатива "деца даряват за деца" и е второто след гастрола на малките танцьори, певци и актьори от ДЮССИ "Allegra" в София, с което двете организации поставят нов аспект в дарителските инициативи, а именно децата като добротворци.

Ето какво съобщават за Varna24.bg от ДЮССИ "Allegra":

"Ние сме една организация от деца, родители и ръководители - артисти в сферата на сценичните изкуства от Стара Загора. Ние сме Сдружение с нестопанска цел "Детско-юношеска студия за сценични изкуства Allegra“. Занимаваме се с обучението на деца в различни сфери на изкуството – класически балет и съвременен танц, вокално и актьорско майсторство, изобразително и приложно изкуство. Различното при нас е, че сме добри в една сфера, която не е широко разпространена сред авторите на детски заглавия – сферата на мюзикъла "от деца за деца“. До преди няколко години бяхме най-малките артисти на сцената на Държавна опера Стара Загора с изиграни над 8 самостоятелни заглавия на професионална сцена, но вече сме частна структура и се нуждаем от подкрепа за да продължим да правим това, което вярваме, че е нашето призвание.

Преди две години получихме изключителна подкрепа от Фондация “Искам бебе“, която ни подаде ръка в труден за нас момент като ни подари декор за първия ни концерт като частна детска трупа – благотворителния концерт "Мечтатели“. От тогава от всеки реализиран от нас благотворителен концерт даряваме част от сумата за Фондация "Искам бебе“. По този начин средствата се разпределят за сбъдване на нашите мечти – да създаваме детски авторски мюзикъли и мечтите на възрастните - да имат собствена рожба чрез каузата "деца даряват за деца“. Считаме, че това е уникален начин за популяризиране не само на детското творчество във всичките аспекти на сценичните изкуства, но и нестандартен начин за благотворителност, където най-големите дарители в случая са децата, които чрез неуморния си труд в залата помагат за сбъдването на една обществено значима кауза. Всеки нов сценичен проект на СНЦ "ДЮССИ Аллегра“ възлиза между 25 – 30 000лв., започвайки от написването на либрето, музика, текст и аранжимент, създаване на режисьорска концепция и хореография, сценография и скици на костюми, закупуване на платове и шев на костюми, реализация на декори, изработка на кукли за театралната школа, запис на песни в студио и затова се нуждаем от подкрепа за събиране на тези средствата.

Решени да популяризираме тази невероятна симбиоза между двете организации и да я разгърнем не само на територията на Община Стара Загора, но и в различни градове в България, превръщайки я в национално турне реализирахме нашето първо гостуване в гр. София. Публиката беше очарована, а ние получихме покана за второ гостуване през септември месец. Сега ни предстои турне в Държавна опера Варна на 21.08.2022г. 

През 2021г. спечелихме проект към Национален фонд "Култура“  за създаване на детски мюзикъл "Училище по магьосничества“ по либрето на известния детски писател Никола Райков. За премиерата ще бъдат раздадени безвъзмездни покани на деца в неравностойно положение, деца и възрастни с увреждания от старозагорския регион. По този начин предоставяме възможност на тези социални групи да се докоснат до лечебната сила на детския талант, претворена чрез магията на изкуството и така се опитваме да докоснем най-фините струни в душата на изпълнители и публика и да допринесем за интеграцията и толерантността между различните прослойки в обществото ни. Тази инициатива може да бъде приложена и в други градове, ако намерим съдействие за заплащането на залите при реализирането на спектаклите. Надяваме се този нов мюзикъл  да бъде и следващото заглавие, с което да гастролираме на сцените на различни български градове и да донесем много радост на зрителите!"

Покани можете да намерите:

- на входа на Държавна опера Варна, преди събитието, където ще има разположен и голям благотворителен базар;

- в Парти център "Вега", бул. "Левски" 10, гр. Варна

- чрез заявка на тел. 0886 39 49 30 и изпращане по куриер на посочен от Вас адрес срещу наложен платеж;

- чрез превод по сметка като посочите име, брой покани и основание -"Мечтатели"- Варна

Минимална дарителска сума на поканите е 20 лв. за възрастни и 15 лв. за деца.

Банкова сметка на СНЦ "ДЮССИ Аллегра" :

BUINBGSF BGN BG51BUIN95611000652367

" АЛИАНЦ БАНК БЪЛГАРИЯ“ АД

"Заповядайте! Подкрепете ни! Очакваме Ви!", призовават организаторите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: