Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Фондация "Радост за Нашите Деца“ празнува рожден ден с концерт във Варна
Автор: Пламена Николова 08:50 / 07.06.2019Коментари (0)4098
©
Фондация "Радост за Нашите Деца“ отбелязва 15 години от създаването си с поредица от прояви във Варна, съобщиха от организацията за Varna24.bg.

За 8 юни е предвиден празничен концерт, с участието на приятели, социални предприятия и сродни организации, които ще се проведе на сцена "Раковина“ в Морската градина на Варна от 14.00ч. – до 17.00ч.

На 18 юни в 10 часа ще бъде официално открита "Пекарна Радост“, която се намира на ул.“Радост“ 7А, до супермаркет СВА.

"Радост за Нашите Деца“ е неправителствена организация в обществена полза, създадена през 2004г., във Варна. Председател на Управителния съвет на фондацията е Нарине Банкова. 

"Оказваме подкрепа на деца със специални образователни потребности и техните семейства. От 2008 година Фондация "Радост за нашите деца" работи с доброволци от Младежка доброволческа служба гр. Варна. Фондацията има сключен договор с Технически Университет - гр. Варна, Катедра "Социални и правни науки" за провеждане на практикум на студенти II и III курс и преддипломен стаж. От създаването си "Радост за нашите деца" е подпомогнала с дългосрочни проекти над 2 000 деца.", споделиха от организацията. 

През годините организацията осъществява проекти и благотворителни инициативи в полза на деца с проблеми. Ето и по-важните от тях:

"Водна терапия за деца с увреждания"  през 2008г.и 2009 г., проект "АКВАТИК" част от проект "Споделена отговорност за активно гражданство" по програма Младежта в действие - Партньори на ОВ Дирекция "Младежки дейности и спорт" през 2011г., проект Младежка доброволческа служба - 2013 г., 2014г. и 2015г. 

Център за Социална Рехабилитация и Интеграция на деца със СОП "Радост“ отваря врати през 2006г. Община Варна - Дирекция "Социални дейности" делегира на Фондация "Радост за нашите деца" социалната услуга, през 2008г. Работата на всички специалисти от центъра е дългосрочна, предназначена за 60 деца със специални потребности. Целева група: деца на възраст от 3 до 18 години с различни затруднения като: Поведенчески разстройства - хиперактивност, дефицит на внимание, опозиционно поведение; Аутистичен спектър; Сензорни и двигателни нарушения; Умствена изостаналост; Детска церебрална парализа; Синдром на Даун; Разстройства в езиковоговорното развитие; Множествени увреждания и други. В ЦСРИ "Радост" работи мултидисциплинарен екип: психолози, специални педагози, логопеди, ерготерапевт, музикотерапевт, трудотерапевт, треньор по плуване, хипотерапевт, социални работници. 

"Пекарна Радост" Социалното предприятие на Фондацията е по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси“. Проектът стартира през май 2018г., и е за създаване на заетост в реална производствена среда за 12 младежи до 29 години с различни дефицити. Младите хора получават професионална, психологическа, наставническа подкрепа. Те завършиха обучението си в част от професия "Хлебар" и "Сладкар". Официалното откриване на "Пекарна Радост" е на 18.06.2019г., ул. "Радост" 7 А, Варна. 

"Благодарни сме на нашите партньори и приятели! Всички участници приемат присърце каузата да бъдат представени работещите социалните предприятия в град Варна и участват в събитието безвъзмездно.

Доброволците от PTPI "Делфините“, Община Варна, която предоставя сцена Раковина чрез дирекция "Култура и духовно развитие“ и на водещият Христо Колев. 

Фондация "Оренда“ и Социалното предприятие "Неща с душа“ са сред нашите партньори. Всички игри и материали - "Неща с Душа“ които ще бъдат представени на нашия празник са създадени от хора с увреждания според новаторските образователни тенденции, методите на Монтесори, Уолдорф, които поставят детето в центъра на всеки обучителен процес. 

Фондация "Св.Николай Чудотворец“ и Социалното предприятие "Чудната градина“ е успешно разработена идея за оранжерии, в която да работят младежи и хора от различни институции. Над 20 младежи отглеждат цветя и зеленчуци без изкуствени торове. Потърсете носи знака "Чудната градина“ на всяка саксийка. 

Фондация "Св.Анна“ - Помагат на изоставени деца, самотни майки, младежи напуснали институции, за да продължат да учат, да придобият квалификация, която ги подготвя за самостоятелен живот. Фондацията ще представи проекта си, в който участват девойки, които изработват дрехи, работно облекло, играчки. 

Фондация Карин Дом е организация, основана през 1994г., от Иван Станчов. 23 години след създаването си Карин дом е с водеща роля в предоставянето на професионални услуги за деца със специални нужди и техните семейства, от квалифицирани специалисти. 

Фондация "Радост за нашите деца“ ще представи Социалното предприятие "Пекарна Радост“, в което работят 12 младежи до 29 години с различни дефицити. Това е тяхното първо работно място, с трудов договор, където придобиват трудови навици, като усвояват процеса на производството на хляб, закуски, десерти. Надяваме се да ви харесат нашите рогчета, курабийки и много още. 

Театрална Формация "Феникс“ - е единствената формация в България, която интегрира млади хора в неравностойно положение на възраст 19-35 години със и без физически увреждания чрез театралното изкуство. Формацията има много отличия и награди от фестивали и конкурси в страната. Необходимите средства за турнета си, актьорите набират, като организират благотворителни базари за сувенири - изработени от самите тях. Фениксите ще участват с откъс от българският мюзикъл по музика Петър Ступел на и текст на Валери Петров – "Бяла Приказка“. 

Студио ДА е и в основата на множество утвърдени музикални събития като: Международния поп фестивал "Откритие“, конкурсът за рок песен "Рок-хит“, международният детски конкурс "Мини Откритие“, международен детски песенен фестивал "Златни искри“. Децата на Студио ДА, на възраст от 4 до 12 години, ще изпълнят на български детски песни, както и с изпълнението на млади варненски певци 

МузАрт е съвременно музикално студио, което предлага на деца и тийнейджъри, и деца със специални потребности атрактивни и забавни занимания в областта на поп музиката и джаз пеенето. Тук намират внимание и място за. МузАрт участва в на нашия празник с изпълнения на млади варненски певци 

Клуб за творчество "Щурче“ е пространство за творчество и самодейност, създадено през 2005г., за да приюти възстановеният Детски Куклен Театър "Щурче“ на братя Райкови. През годините съм клуба съществуват различни школи по танци, айкидо, пиано, кино-фото клуб, рисуване, и разбира се много театър. Клуб "Щурче“ се представи на празничната ни сцена деца – участници от театралната си школа. 

ЦПЛР ОДК Варна е най-голямата платформа за свободно време за младите варненци на възраст от 5 до 19 години. От 1993г., Общински Детски Център вече 25 години работи активно и дава възможност на над 2 500 деца всяка година да участват в 30 безплатни школи по наука, изкуство и спорт. Многобройни са участията и наградите от концерти, изложби, конкурси и състезания за възпитаниците на ОДК Варна. Публиката ни ще се наслади на изпълнения на децата от Народен хор и Танцов ансамбъл "Българче" към ОДК с ръководители Ваня Друмева, Ирена Станева и Жасмина Василева и на Вокален ансамбъл "Звездни струни" към ОДК, с ръководител Георги Кючуков. 

ЦСРИ "Радост“ освен като домакин ще участва в празничната програма, с изпълнения на любими български стихотворения от на деца – възпитаници на центъра. 

Паралелно с музикално-сценичната програма и представянето на предприятията с кауза ще има весели конкурси – рисунки на асфалт, балонено парти, фейс арт – рисувани лица, различни закачки и награди.

Varna24.bg е медиен партньор на събитието.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (395) 13%
Не се справи (578) 19%
Пълна трагедия (1612) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: