Фондация "Св. Св. Константин и Елена“ стартира стипендиантски програми за учебната 2016/2017 година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:41 / 16.08.2016
1756
Фондация "Св. Св. Константин и Елена" ще продължи да подкрепя висшето образование на студенти - отличници и през предстоящата учебна 2016/2017 година. От 16 август паралелно започна приема на документи по две от стипендиантските програми на Фондацията. Това са "Туризъм", чието финансиране през зимния семестър на учебната 2016/2017 година отново се осъществява от Холдинг Варна АД и "Здраве чрез СПА" - програма, която се реализира с подкрепата на "Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД.

Крайният срок за кандидатстване и по двете програми е 11 септември 2016 г.

Основна цел на програмите "Туризъм" и "Здраве чрез СПА" е студентите, които са постигнали отлични резултати в следването си, да бъдат стимулирани да продължат да се развиват и усъвършенстват в избраната от тях професия. Стипендиите, всяка от които е в размер на 1 500 лв. за семестър, дават допълнителна възможност на студентите да повишат квалификацията си чрез купуването на нова литература или чрез допълнителни курсове, специализации и обучения по специалността. 

Общо изискване към кандидатите и по двете програми е да са постигнали минимален успех 5.50 от предходния учебен семестър. Необходимо е също кандидатите да опишат в мотивационно писмо амбициите, целите и плановете си за развитие в професията и да се аргументират защо заслужават да получат стипендията. Квотите за зимния семестър на учебната 2016/2017 година са две стипендии за "Туризъм" и две за "Здраве чрез СПА", на обща стойност 6 000 лв. Имената на новите стипендианти по програмите ще станат известни в края на септември. 

Интересът и към двете програми е изключително голям. Предходната кампания в област "Туризъм" отчете своеобразен рекорд, приемайки документацията на повече от 70 кандидати от 14 университета в страната. 

В съответствие с една от основните мисии на Фондацията - подпомагане на образователните възможности на студенти в неравностойно положение, през настоящата учебна година програмата "Здраве чрез СПА" ще продължи да има опция за предимство, с което ще се ползват студенти израстнали под институционална грижа, от семейства с ниски доходи, сираци и полусираци, студенти със специални потребности.

Документите за кандидатстване се подават на хартиен носител на място в офиса на Фондацията, със седалище к.к. Св. Св. Константин и Елена, Административна сграда или чрез изпращане по поща или куриер. Попълването на документите е задължително както за нови кандидати, така и за студенти, които и преди са участвали в кампаниите за набиране на стипендианти. 

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).