Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Фондация "Св.Св.Константин и Елена" събра 38 500 лв. за деца от варненски домове
Автор: Екип Varna24.bg 13:45 / 02.12.2015Коментари (0)746
©
Управителят на фондацията Елена Косева(вдясно) получи подарък елхичка, изработена от децата от дом "Другарче".
38 500 лева бяха събрани по време на тазгодишната благотворителна кампания на Фондация "Св. Св. Константин и Елена", чиито своеобразен финал се проведи снощи в Галерия "Графит". Инициативата се реализира чрез целогодишна продажба на произведения на изкуството от колекцията на Фондацията. 

През 2015 година в каталога бяха включени над 220 живописни платна, малки пластики, фотографии и икони на повече от 80 български и чуждестранни автори, които подкрепиха кампанията, дарявайки изцяло или частично. 

Общо 135 са продадените произведения, като сред най - предпочитаните автори са утвърдени творци, като Светлин Ненов, Васил Петров, Ивайло Евстатиев и Анатолий Панагонов.

Събраните средства са за децата от институциите, които Фондацията традиционно подпомага - домовете "Княгиня Надежда", "Другарче" и ЦНСТ към дома, помощното училище с интернат "Св. Св. Кирил и Методий" в с. Кривня, а от тази година вече и подрастващите от центровете от семеен тип "Изгрев - Изток" и "Изгрев - Запад" във Варна, както и Дома за медико-социални грижи за деца в кв. Виница. 

Средствата ще бъдат вложени за образователното, творческото и духовното развитие на децата, за подобряване на социализацията и интеграцията им, за по-добрата им жизнена, творческа и здравословна среда.

С уважение към онези партньори, които са допринесли за реализацията на благотворителни инициативи на Фондацията през 2015-та година, за пета поредна година бяха връчени плакетите "Арт дарител". Тазгодишните носители на отличието са художниците Николай Русев и Марина Русева, Даниела Димова - председател на ПК "Култура и духовно развитие" към Общински съвет - Варна, през изминалият мандат 2011-2015, "Нектар Натура" ООД и ЗАД "Армеец".

Кампанията беше подкрепена от много бизнесмени, политици, артисти и музиканти, сред които Белослава, Живко Петров и Димитър Семов, както и струнен квартет "Кантабиле".

Специални поздравление към Фондацията и всички дарители, по повод инициативата, бяха изказани, чрез изпратените поздравителни адреси от Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и министъра на туризма Николина Ангелкова.

Приветствие и поздравления, бяха изказани и лично от г-жа Пламена Маринова - заместник - кмет на Община Варна.

Чрез подготвените благодарствени адреси и специално, ръчно изработени Коледни сувенири и картички, своята сърдечна благодарност към Фондацията и всички дарители, изказаха и децата лишени от родителска грижа, в чиято полза се провежда инициативата.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: