Фондация подготви за училище 108 деца от институции във Варна и региона

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:51 / 14.09.2016
1909
По повод 15 септември Фондация "Св. Св. Константин и Елена" и тази година осигури за 108-те деца от институциите, които подпомага всички необходимости за нормалното протичане на учебния процес. 

Новата учебна 2016/2017 година за момчетата и момичетата в училищна възраст от ЦНСТ "Изгрев", ЦНСТ към дом "Другарче", дом "Княгиня Надежда" и за възпитаниците на помощното училище с интернат "Св. Св. Кирил и Методий" в с. Кривня е обезпечена с учебници, тетрадки, ученически пособия и помагала, материали за чертане и рисуване, комплекти за оцветяване, апликиране и моделиране, спортни екипи, дрехи и маратонки.

Лятната ваканция беше използвана и за ремонтни дейности, реализирани в тези институции със съдействието на Фондацията и със средства от дарителския й фонд. На 15 септември помощното училище в с. Кривня посреща своите ученици с изцяло подновена дограма и врати в кабинетите по трудово, домакинство и логопедия. Частични ремонти са извършени и в общежитието. 

В дом "Надежда" младежите и девойките вече ще подготвят уроците и домашните си в изцяло ремонтирана и обновена дневна стая. Двете къщи, в които живеят децата от ЦНСТ "Изгрев" са подсигурени със здрави външни врати, а в дом "Другарче" бяха направени частични ремонти в две от жилищните помещения. 

Инициативата за подпомагане на деца, младежи и девойки лишени от родителска грижа, в неравностойно положение и със специални потребности за първия учебен ден, е постоянна в дарителския календар на Фондацията. Кампанията има за цел да обезпечи нуждите на децата за тяхното образование и обучение, да подобрява условията, в които подрастващите под институционална грижа живеят, учат и творят, да им осигурява личен комфорт и самочувствие и да насърчава социализацията им в обществото.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).