Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Фондацията за жени дарява 13 000 лв. на Кризисен център във Варна
Автор: Пламена Николова 14:45 / 08.05.2020Коментари (0)2835
©
В рамките на глобалната инициатива "Изолирана, но не сама" (#IsolatedNotAlone) и в отговор на нарастващия брой случаи на домашно насилие в условията на COVID-19, Avon Фондацията за жени дарява глобално 1 милион долара на 50 различни неправителствени организации, пряко ангажирани в помощ на жертвите на домашен тормоз.

У нас Фондацията подкрепи най-голямото в България обединение на организации за защита и подкрепа за жените, жертви на насилие -"Алианс за защита от насилие, основано на пола". Дарението в размер на 13 000 лв е насочено към Кризисен център в гр. Варна, управляван от Фондация "SOS-семейства в риск", която е член на Алианса. Средствата ще бъдат използвани за оказване на спешна подкрепа на нарастващия брой жертви на домашно насилие и сексуални посегателства. Това включва възможност за разширяване капацитета от услуги на първа линия - кризисно настаняване, предприемане на пакет от спешни мерки, правно консултиране, транспортиране на жертвите до кризисен център, до институции и др.

"Инициативата  е навременен и адекватен отговор на нарастващия брой случаи на домашно насилие и сексуални посегателства, както и тенденцията за регистриранe на все по-драстични форми и тежки инциденти. От името на управителния съвет на Алианса изразявам сърдечни благодарности към Avon Фондацията за жени и признание към Аvon България – активен и дългогодишен партньор на Алианса в борбата с насилието над жените“ заяви г-жа Анна Николова, зам. председател на Алианс за защита от насилие, основано на пола.

В партньорство с останалите компании от семейството на Natura &Co – Natura, The Body Shop и Aesop, Avon се обръща към правителствата с апел да поставят като приоритет работата по превенция и защита от домашно насилие в условията на COVID-19. Организациите, които се борят на първа линия с проблема, вече отчитат значителен ръст в случаите на домашно насилие, както и засилено търсене на услуги в подкрепа на жертвите. Нещо повече, организациите предупреждават за очакван ръст в броя на жените и децата, потърсили подкрепа и защита, след края на извънредното положение.

Компанията подкрепя НПО сектора и отправя призив чрез отворено писмо към законодателната и изпълнителната власт да предприемат активни мерки в подкрепа на жените и децата, които са в опасност  като налагане на възпиращи санкции на извършителите, достъп до безплатна правна помощ за жертвите и лесен достъп до мерки за закрила. Пълният текст на отвореното писмо, може да видите тук.

Напомняме, че всяка жена, която се почувства в опасност, може да потърси помощ на  денонощна телефонна линия, която предлага професионална помощ за жертвите на домашно насилие в България. Номерът на линията е 080011977 и е напълно безплатен. Линията е управлявана от "Алианс за защита от насилие, основано на пола“ с участието на AVON Bulgaria.

Всеки, който желае да подкрепи инициативата, може да го направи като сподели в своите социални мрежи линка към отвореното писмо до правителството с #IsolatedNotAlone - www.avon.bg/isolated.



Още по темата: общо новини по темата: 14895
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: