Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Форум по проблемите на кръговата икономика ще се проведе във ВСУ
Автор: Екип Varna24.bg 10:50 / 23.08.2018Коментари (0)1865
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Форумът "Кръговата икономика – приоритет на следващия програмен период на ЕС“  се организира от Варненския свободен университет съвместно с Областния управител на Варненска област г-н Стоян Пасев. Сред специалните гости на събитието са г-н Джордж Кремлис, Почетен директор на Генерална дирекция "Околна среда“ на Европейската комисия, под чийто патронаж се реализира магистърската програма "Кръгова икономика“, г-жа Атанаска Николова, зам.-министър на околната среда и водите, г-н Яанченг Мао, началник отдел "Образование" в посолство на Народна Република Китай в Република България.

Форумът ще бъде открит от Президента на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова, която ще представи проекта на ВСУ "Черноризец Храбър“ "Иновативно образование за икономически растеж и социално приобщаване“.  Част от проекта са създадените иновативни магистърски програми в областта на кръговата икономика, предприемачеството, киберсигурността, Data Science и интелигентните системи за сигурност.

Сред темите, във фокуса на форума ще бъдат плана за действие на ЕС в областта на кръговата икономика, отпадъците като алтернативен суровинен и енергиен ресурс и състоянието и проблемите на преработката на отпадъци. В събитието ще се включат областни управители и кметове от областите Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Монтана, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, Търговище, Шумен и Ямбол, представители на Регионалната дирекция за околната среда и водите във Варна, Басейнова дирекция "Черноморски район“, както и представители на бизнеса и неправителствени организации от цялата страна.

Това е поредното значимо събитие на ВСУ "Черноризец Храбър“, чиято мисия  е да съдейства за устойчиво и интелигентно развитие на общините, като подготвя кадри за тяхното управление, развива научните изследвания, предприемачеството и иновациите в съответствие с концепцията “Smart City".

Събитието ще постави началото на единствената в България магистърска програма "Кръгова икономика“. Програмата се реализира с подкрепата на Генерална дирекция "Околна среда" на Европейската комисия и Министерството на околната среда и водите. В рамките на обучението са предвидени стажове във фирми и градове от формата 16+1 с добри практики и иновативни решения, както и възможности за финансиране на студентски изследвания и разработки.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абитуриентски балове
Евроизбори 2024
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: